{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marjolein: "Ze is gezond geboren, maar overleed vier weken na haar geboorte..."

Je kijkt zo lang uit naar de komst van je kindje en daar was ze dan! Tot dat ze na 3,5 week ziek werd...

Afbeelding blog 'Marjolein: "Ze is gezond geboren, maar overleed vier weken na haar geboorte..."'

- sponsored - Marjolein is begonnen met bloggen op Mamaplaats na het overlijden van haar dochtertje Tess. Ze is getrouwd, 35 jaar oud en heeft drie kindjes. Elise en Lucas in haar leven en Tess als mooiste ster aan de hemel. "Tess is vier weken na haar geboorte overleden aan de gevolgen van gecompliceerde, bewezen kinkhoest. Ik zit nog vol in de verwerking, maar ik durf op dit moment te zeggen dat het goed met me gaat" - Marjolein.

Hoe verliep de zwangerschap?

De zwangerschap verliep zonder problemen en al te veel klachten. Ik kon de zwangerschap niet heel lang geheimhouden voor de buitenwereld, want mijn broeken konden met acht weken al niet meer dicht! Een derde kindje! Zo gewenst, wat een blijdschap. We besloten een NIPT-test te laten doen omdat we het leven van onze andere kinderen wilden verrijken met de komst van een broertje of zusje, niet beperken. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar het was wel een van de vraagstukken waar wij ons mee bezig hielden.

De uitslag was goed! De 20 weken echo, helemaal goed! De baby liep zelfs iets voor op groei. Maar dit verbaasde mij niet, want baby 1 woog 4600 gram en baby 2 woog 4200 gram. Een grote baby kwam eraan! Groei-echo's en suikertesten, alles bleek goed. Er was niets vreemds aan de hand, mijn lichaam maakt gewoon grote baby’s.

Ziek

Op 2 januari 2019 werd onze mooie dochter Tess kerngezond geboren. De kraamweek verliep ook heerlijk, we hadden een superfijne kraamverzorgster. Maar na 3,5 week merkte ik verandering. De poep van Tess veranderde van kleur en ik maakte mij zorgen. Tijdens het geven van borstvoeding mag de poep alle kleuren van de regenboog hebben, behalve wit, zwart of rood. Ik heb me laten vertellen dat de donkere kleur zou komen omdat het wellicht langer in het darmkanaal zat. Dat vond ik logisch klinken. Toch was ik niet gerust en maakte ik een afspraak bij de huisarts. Ik had het vermoeden dat ze niet voldoende dronk, misschien was haar tongriempje wel te kort.

Toen we bij de huisarts waren begon Tess te hoesten. De arts verwees ons gelijk door naar de spoedpost van het ziekenhuis, ze wilde dat er een kinderarts meekeek. Tijdens het hoesten liep Tess blauw aan en werd een nacht ter observatie gehouden. We zijn nooit meer samen thuis gekomen... Gecompliceerde, bewezen kinkhoest met een dubbele longontsteking. Ze is gezond geboren, maar werd ziek. Op 3 februari hebben wij afscheid van ons liefdeswonder moeten nemen. 

We gingen naar het ziekenhuis en zijn nooit meer samen thuis gekomen.

Uitvaart

De uitvaart was een paar dagen later, op 8 februari. Het was een prachtige dienst. We hebben hem helemaal zelf samengesteld en met behulp van de meest liefdevolle uitvaartonderneemster geregeld. Alles kon en niets was te gek. Tess lag in een prachtig zilveren mandje met sterren. Zo mooi! Er waren veel bloemen, allemaal roze! Veel steun en medeleven van de mensen om ons heen. Bijzonder om je zo gesteund te voelen. Na de dienst hadden we koffie, thee en beschuit met muisjes. Want we vieren het leven!

We beleefden de uitvaart bewust. We hebben de dienst op laten nemen en er was een uitvaartfotograaf mee. Wat een prachtig vak is dat en wat kun je de mensen waarvoor je het doet een goede troost bieden met de foto’s. Uitvaartfotografie is iets wat ik later ook zou willen doen. 

Afbeelding blog 'Marjolein: "Ze is gezond geboren, maar overleed vier weken na haar geboorte..."'

Uitvaart van Tess

Uitvaartverzekering

Gelukkig zijn de meeste van ons geen expert in het organiseren van een uitvaart. Omdat ik in november 2016 de begrafenis van mijn oma heb geregeld en afgelopen februari die van mijn dochter, durf ik wel te zeggen dat ik er iets van af weet. Door mijn ervaring hoop ik tips en trucs te kunnen geven.

Bij een geboorte denken veel ouders niet direct aan een uitvaartverzekering. Gedachtes als ‘Ik heb toch een zorgverzekering?’ en ‘Ik heb een levensverzekering op mijn hypotheek’ zijn niet toereikend als je voor deze vervelende gebeurtenis komt te staan en een uitvaart moeten regelen.

Je weet nooit wat de toekomst je brengt. Sommige dingen kun je makkelijk maken voor jezelf door je te verzekeren. Ik ben niet overdreven verzekerd, maar doordat ik kijk naar de toekomst en niet weet in welke financiële situatie we over een paar jaar zitten, verzeker ik me voor een aantal dingen. Verzekeringen rond, aan en om het huis. De auto, zorgverzekeringen, en niet te vergeten ook uitvaartverzekeringen. In ons gezin zijn we allemaal verzekerd, zo ook Tess. We houden ons geld liever beschikbaar voor andere leuke activiteiten met het gezin en herinneringen maken. 

Ook tijdens een afscheid, kun je het leven vieren

Doordat Tess verzekerd was en niemand kon voorspellen dat wij haar zouden verliezen, hadden we geen financiële belemmeringen bij het organiseren van haar afscheid. Ik vind het belangrijk om dingen te kunnen doen, zoals je ze voor ogen hebt. Zeker een afscheid. Het regelen van een afscheid is een enorme klus. Emotioneel kost het enorm veel energie. Als je je dan ook nog bezig moet houden met de financiële kant van dit feest, wordt het allemaal wel erg veel. Want ook tijdens een afscheid, kun je het leven vieren

Spaarpotje

Uitvaarten, het is iets waar we niet vaak bij stilstaan. Maar het is zo eenvoudig om het goed geregeld te hebben! De verzekering is zo afgesloten. Hoe jonger je bent bij het afsluiten van de polis, hoe goedkoper het is. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het zonde van het geld vinden. Maar wat nou als ik je vertel dat het ontzettend veel rust geeft op het moment dat het afscheid er ineens is? Het kost je een paar euro per maand, maar het levert je zoveel op. Ik hoop met heel mijn hart dat je de verzekering niet snel nodig hebt. Maar mocht je voor het feit komen te staan dat er toch een afscheid geregeld moet worden en je bent niet verzekerd, kost dit je meer dan die paar euro per maand.

Mensen om mij heen adviseer ik ook om een verzekering af te sluiten. Gelukkig zijn er veel die na het afsluiten tegen mij zeggen dat het heel makkelijk en snel ging. Ze zijn verzekerd van minder financiële zorgen op het moment dat het zo ver is. En de polis kan je aan je kinderen gewoon doorgeven als ze het huis uit gaan. Je geeft ze een spaarpotje mee, voor als ze oud en bejaard zijn! Dat is toch een fantastisch geschenk?

Dit echte en persoonlijke verhaal is is tot stand gekomen in samenwerking met Monuta. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je