{{ message.message }}
{{ button.text }}

Makkelijke zwangerschap & bevalling

Afbeelding blog 'Makkelijke zwangerschap & bevalling' Achtergrond blur afbeelding
Enkele weken geleden(10) om precies te zijn ben ik bevallen van mijn eerste kindje een gezond leuk,lief, makkelijk jongetje.

Mijn hele zwangerschap was erg makkelijk, ik heb namelijk nergens last van gehad, geen vermoeidheid, misselijkheid, hormonen of stress. Ik ging er makkelijk doorheen. 

 
 
 
Je kan dan nagaan dat ik enorm bang was voor de bevalling. Ik dacht aangezien mijn hele zwangerschap periode zo een eitje is geweest zal de bevalling wel een hééél drama worden. Nou integendeel, ook dit was allemaal erg gemakkelijk en wil bijna zeggen pijnloos.
 
Op een maandag nacht waren mijn vliezen gebroken rond half 4, ik belde meteen de verloskundige maar omdat ik nog geen weeën had vertelde zij mij dat het nog wel even kon duren. Dus ik ging maar weer in bed liggen, nog geen half uur later kreeg ik ineens flinke steken. Ik dacht wat is dit nou? Als dit me begin weeën zijn dan weet ik niet of ik dit ga trekken.
 
Ik maakte me vriend met moeite wakker en ik liet hem nog een keer de verloskundige bellen en die vroeg om de hoeveel minuten de weeën kwamen. Gek genoeg hadden we dat zelf niet geteld dus gingen we maar kijken om de hoeveel minuten ze kwamen. Nou mijn weeën kwamen al om de 30-45 seconden!!! Het waren dus al flinke persweeën. De verloskundige die dacht nou dat zal wel verkeerd geteld zijn dus die deed er een uur over toen ze éénmaal bij ons thuis was. Ik schreeuwde om een ruggenprik want ik hield het niet meer. Zij vertelde mij toen dat ik al op 8 1/2 cm ontsluiting zat. Ik had dus binnen een uur al 8 1/2 cm ontsluiting en moest met spoed naar het bevalcentrum omdat wij in een klein koud appartementje wonen.
 
Ik wou heel graag in het bad bevallen dus ik kreeg de kamer met het bad. Gek genoeg toen ik daar aankwam dacht ik nee laat me maar snel op dat bed liggen ik pers het eruit en klaar is kees. Maar nee dat ging niet door want me weeën namen al weer af. Ik ging toen toch maar in het bad zitten en na een kwartier kwamen me weeën weer. En die waren meteen weer zo heftig dat ik ook mee moest persen. Ik lag lekker ontspannen in het bad met een rustig en makkelijk gevoel, de bevalling deed niet eens pijn! na een half uur was ons kindje uit me buik en dreef nog onder water.
 
Omdat ze in je buik ook in vruchtwater liggen merken ze in eerste instantie nog geen verschil met de buitenwereld. Ik kon me kindje zelf opvangen en meteen tegen me aan vasthouden. Wauw ik was meteen verliefd! Zo een mooi jongetje. Ik heb dus tijdens de bevalling ook nergens last van gehad ja de weeën natuurlijk maar persen en om hem eruit te krijgen deed gek genoeg ook niet veel zeer. Ik riep daarna meteen zo wil ik er nog wel 10.
 
Ik ben blij dat de zwangerschap en bevalling bij mij zo makkelijk allemaal is gegaan. En vind vreselijk voor sommige vrouwen dat dat bij hun anders is. Mijn bevalling heeft totaal maar 3 1/2 uur geduurd.
 
Maar wat ik iedereen aanraad is om echt in bad te bevallen. Dat is zo een super ervaring. Mocht ik nog een 2e krijgen dan zou ik dit weer in het bad willen doen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je