{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kraamvrouw zonder hulp

En dan kom je thuis zonder kindje

Afbeelding blog 'Kraamvrouw zonder hulp' Achtergrond blur afbeelding

En dan kom je thuis met alle bijbehorende ongemakken na de bevalling en is er geen kraamhulp of verloskundige om je in de gaten te houden, 2 weken later heb ik ter controle een afspraak in het ziekenhuis staan, in de tussentijd gaat de wereld behoorlijk aan me voorbij.
2 weken later blijkt op de controle echo dat mijn placenta helaas toch niet in zijn geheel heeft losgelaten en na alle ellende moet ik toch nog onder narcose voor een curettage, deze plannen we in voor de dag erna. Na het ziekenhuisbezoek rijden we door naar de gemeente waar we een afspraak hebben voor een akte van levenloos geboren en bijschrijving in ons trouwboekje, iets wat niet elke gemeente doet omdat je dan eigenlijk de 24 weken voorbij moet zijn. Voor ons erg waardevol en fijn dat haar bestaan op deze manier erkend wordt. Eenmaal terug thuis verlies ik ineens stolsels zo groot als een mandarijn en verlies ontzettend veel bloed, we bellen het ziekenhuis en ik moet meteen terug komen, het is een reactie van mijn lichaam op de placenta resten. Ik word direct opgenomen en mag door voor een spoedcurretage omdat dit de enige manier is om het bloeden te stoppen. Ze verzekeren me dat het hierna allemaal over is. Ik herinner me nog goed dat ik wakker werd van de enorme pijn in mijn buik en slangen tussen mijn benen.. Dit hadden ze me niet verteld vooraf.. Het bleek ook niet helemaal volgens het boekje te zijn gegaan en omdat mijn baarmoeder zich niet samen trok zoals hoorde hebben ze een ballon geplaatst en katheter. Daarnaast kreeg ik weeën opwekkers zodat mijn baarmoeder om de ballon zou trekken, daar kwam dus die pijn vandaan, weer weeën! Ik moest nog even in het ziekenhuis blijven om te herstellen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je