{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koppel beroofd tijdens bevalling eerste kindje

Eén van de daders werd gepakt na een achtervolging met snelheden tot 200 km per uur.

Afbeelding blog 'Koppel beroofd tijdens bevalling eerste kindje'

Kenny Platteau (32) en zijn vriendin Charlotte D'heane (30) uit Zwevegem (België) waren 's nachts in het ziekenhuis, omdat de bevalling van hun eerste kindje was begonnen. Terwijl Charlotte aan het bevallen was, pleegden inbrekers een inbraak in de geparkeerde bestelbus van het stel. 

Achtervolging

Toen de daders de buit binnen hadden, zijn ze er vandoor gegaan. Nadat ze aan de grens door een controlepost van de politie reden, werd er een achtervolging ingezet met een snelle anonieme auto. Daarbij werden snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Tijdens de achtervolging gooiden ze gestolen spullen naar buiten, richting de politie, die hen op de hielen zat. Een boormachine belandde op de politieauto, maar ondanks dat hield de bestuurder het hoofd koel.

Eén van de daders werd opgepakt in Roubaix (Frankrijk), zo'n dertig kilometer verderop. Vermoed wordt dat de man en de mededaders verantwoordelijk zijn voor tientallen diefstallen uit bestelwagens. 

Het incident vond plaats in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 april. Om 2 uur 's nachts sloegen ze hun slag in een woonwijk langs de rustige Kanaalstraat in Zwevegem. Ze slaagden erin de achterdeuren van de bestelbus open te maken. "Buren zagen hoe ze spullen pikten uit mijn voertuig", vertelt Kenny. "Ze belden onmiddellijk de politie." 

Geboorte

Kenny werd zelf ook gebeld door de buren. "Mijn vriendin en ik waren anderhalf uur daarvoor vertrokken naar de materniteit om te bevallen van ons eerste kindje. Talea, ons dochtertje, werd geboren rond 14 uur. Het was vreemd om opgebeld te worden met de melding dat ze bezig waren met inbreken in mijn bestelwagen. Maar ik ben bij Charlotte gebleven, de geboorte was uiteraard veel belangrijker dan de inbraak." 

Toen het koppel thuiskwam met hun baby, waren er nog zwarte roetresten van het sporenonderzoek te zien.

Meer diefstallen

Diefstallen van werkmateriaal uit bestelwagens komen de laatste maanden vaker voor in deze regio. Tientallen kleine ondernemers en werknemers van bedrijven zijn slachtoffer geworden. In een aantal gevallen werd de auto van de opgepakte man opgemerkt. 

Bron: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je