{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kom maar op met die bevalling

Ja, het klinkt misschien een beetje raar maar ergens kijk ik wel uit naar de bevalling.

Afbeelding blog 'Kom maar op met die bevalling' Achtergrond blur afbeelding

De bevalling bij mijn eerste zwangerschap ging redelijk vlekkeloos. Natuurlijk was het best even doorzetten, pijn weg zuchten en veel in mijn man's handen knijpen maar na een paar uur was daar een wonderschoon, kern gezond jongetje en behalve een paar scheurtjes hier en daar was ik er behoorlijk ongeschonden uit gekomen. Ik vond het een enorme ervaring. Wat bijzonder. Ik was echt dankbaar dat ik dit heb mogen mee maken op deze manier want natuurlijk weet ik dat het niet iedereen gegund is om een "prettige" bevalling te hebben of een bevalling sowieso.

Nu de weken voorbij gaan en ik steeds een klein beetje dichterbij kom bij het einde begin ik mij weer stukje bij beetje voor te bereiden op wat er nog komen gaat. De laatste loodjes op werk, mijn verlof, de verbouwing die nog afgerond moet worden, de laatste aanschaffen maar ook de bevalling en de kraamperiode erna.

Daarbij merk ik gewoon dat ik best uitkijk naar de bevalling. Mijn wens om thuis te bevallen hoop ik dit keer wel waar te kunnen maken maar als het weer niet zo mag wezen kan ik dat ook wel naast mij neer leggen maar het lijkt me gewoon ontzettend gaaf om dat oer gevoel weer te voelen wat ik toen voelde. Die doorzettingskracht, de manier waarop je lichaam en geest reageren in zo een situatie en natuurlijk het resultaat van een geweldige baby.

Ik ben erg benieuwd of ik als het eenmaal echt dichtbij is er nog steeds zo over denk maar voor nu is dit een fijne manier om de weken verder te lopen en alles klaar te maken voor die tijd.

De foto is van de dag dat ik ingeleid werd bij mijn eerste bevalling. Toen was ik er ook er echt wel klaar voor met 41 weken en had ik het gevoel van laat maar komen die bevalling.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je