{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jongetje in parkeergarage van ziekenhuis OLVG geboren

Hanneke (36) en Joris (34) Verloop-Mertens hadden vast veel scenario's in hun hoofd over de bevalling, maar kunnen nog steeds niet echt geloven wat er dinsdag is gebeurd. "Het ging allemaal zo snel."

Afbeelding blog 'Jongetje in parkeergarage van ziekenhuis OLVG geboren'

Toen het stel na de eerste weeën naar het ziekenhuis reed en eenmaal aankwam bij het OLVG (Onze Lieve Vrouw Gasthuis), kon Hanneke de auto niet goed uitkomen. Haar man Joris haalde een rolstoel, maar Hanneke kon door de te sterkte weeën hun Volvo niet meer verlaten. Joris snelde opnieuw naar binnen, ditmaal voor een brancard.

Arts-assistent gynaecologie Hanke Wiegers vertelt: "Er stond plots een man die zei dat zijn vrouw aan het bevallen was." Haar collega Carry rende met de vader terug de parkeergarage in. De bevalling was al in volle gang. Binnen no-time stond de parkeergarage vol met artsen en medewerkers. De beveiliging moest zelfs mensen wegsturen, aldus Wiegers.

Acht minuten later werd baby Pieter-Jan geboren. In de parkeergarage, op de bijrijdersstijl van een oude Volvo. Hanneke is haar humor niet verloren: "We konden eigenlijk zo weer wegrijden." 

Dat gebeurde 's  middags, na wat medische controles (in het ziekenhuis). Moeder en zoon zijn gezond en zijn het OLVG-personeel dankbaar voor de goede hulp.

Bron: Parool

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je