{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik voel me depressief

Een week geleden ben ik bevallen van ons prachtige vijfde dochtertje. Maar nu voel ik mezelf echt depressief...

Afbeelding blog 'Ik voel me depressief'

Een week geleden begon mijn bevalling en mijn zwangerschap is achteraf gezien aan me voorbij gevlogen.

De eerste maanden waren we zo druk met verbouwen en verhuizen, en toen we eindelijk rust kregen kreeg ik zoveel klachten dat ik niet eens heb kunnen genieten van mijn zwangerschap. Dit is ons vijfde dochtertje en dus ook echt de laatste, misschien dat ik me daarom zo voel?

Ik zou toch juist moeten genieten nu? Ik heb een prachtig dochtertje gekregen, de bevalling ging snel, en op 5 onhoudbare weeën na was het echt appeltje eitje. Al weken lang sliep ik vrijwel niet meer en had ik zoveel last van pijn dat ik niks meer kon. Ik wilde zo graag dat ze er uit kwam, maar nu ze er eenmaal is mis ik het zo erg dat ze in mijn buik zat. Misschien omdat ik pas echt doorhad dat mijn bevalling begonnen was toen ze er al bijna was? Ik las op internet dat je afscheid moet nemen van je buik en blijkbaar heb ik dat niet gedaan...

In gedachten speel ik de bevalling ook continue af, omdat ik dus geen afscheid van mijn zwangerschap wil nemen.

Ik heb het zelfs zo erg dat ik me dus letterlijk depressief voel. En ik heb vaker depressies gehad dus ik weet hoe het voelt... Ik voel me continue down, huil mezelf iedere avond en na iedere voeding in slaap en dat terwijl ik zo'n prachtig mooi meisje op de wereld gezet heb. Ik ben zo blij met haar, en ik hou zoveel van haar dat ik het niet kan beschrijven. Maar dat vreselijke depressieve gevoel overstemt alles. En hoewel ik best een zware zwangerschap had voelde ik mij op dat moment wel echt gelukkig. Ik had het gevoel dat ik eindelijk alles had wat me gelukkig maakt. En nu ben ik alles behalve gelukkig... Ik moet van dit gevoel af, maar hoe?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je