{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hierbij ook mijn bevallingsverhaal

Mijn bevalling is gelukkig ook geen horrorverhaal. Ik heb doorgewerkt tot 7 weken voor mijn verlof. Heerlijk! De bedoeling was om 4 weken van te voren te stoppen, maar ik had nog zoveel overuren dat ik daarmee de andere 3 weken heb gevuld. Sowieso heb ik een seizoensbaan waarbij het in de zomerperiode veel drukker is dan in de winter en moet ik in de winter altijd mijn overuren van de zomer opmaken. Dus 1 december was mijn laatste werkdag. Het was heerlijk om thuis te zijn met de gure winterweer in 2010/2011 (net zo vaak sneeuw als deze winter).

Afbeelding blog 'Hierbij ook mijn bevallingsverhaal'
Mijn bevalling is gelukkig ook geen horrorverhaal. Ik heb doorgewerkt tot 7 weken voor mijn verlof. Heerlijk! De bedoeling was om 4 weken van te voren te stoppen, maar ik had nog zoveel overuren dat ik daarmee de andere 3 weken heb gevuld. Sowieso heb ik een seizoensbaan waarbij het in de zomerperiode veel drukker is dan in de winter en moet ik in de winter altijd mijn overuren van de zomer opmaken. Dus 1 december was mijn laatste werkdag. Het was heerlijk om thuis te zijn met de gure winterweer in 2010/2011 (net zo vaak sneeuw als deze winter). Ik was uitgerekend op 20 januari, maar die datum kwam en verstreek. Gelukkig maar wat hebben we in januari erg veel verjaardagen in de familie. In het weekend van 22-23 januari nog erg veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we nog gaan kijken naar de wedstrijd van mijn broer en zwager. Zondagavond was mijn vriend niet lekker geworden en is hij maandag thuis gebleven. Maandag hebben we lekker wat boodschappen gedaan en zijn we gaan lunchen in een lunchroom. Toen we thuis kwamen van de boodschappen doen, zijn we lekker op de bank geploft en hebben lekker de serie Leverage zitten kijken. Toen ik op een gegeven moment iets raars voelde: mijn vliezen waren gebroken. De verloskundige gebeld met deze mededeling, maar ik had nog geen weeën.  Die kwamen 2 uur later en meteen regelmatig. Na een uur weer gebeld. De verloskundige zou langskomen en dan zouden ze kijken hoe ver ik was, maar het kon nog wel 24 uur duren. Om elf uur was de verloskundige bij ons en ik had al 3 cm ontsluiting. Omdat ik wilde bevallen in het kraamhotel (we wonen in een gehorig appartement dus thuis bevallen leek mij geen prettige optie) ging ze bellen of er plaats was voor ons. Dus hup de auto in en naar het kraamhotel. Daar aangekomen werden de weeën steeds heftiger. Ik heb vanaf 2.15 uur een kwartier lang persweeën moeten wegpuffen. Dat was echt geen pretje, maar toen ik om 2.30 uur mee mocht persen werd om 2.39 met de 3e perswee geboren. De verloskundige dacht dat ik nog wel een aantal keren zou moeten persen en stond niet klaar om onze dochter op te vangen. Ze kwam er echt uit gevlogen hahha. Binnen één minuut had ze en een apgar-score van 10 en nog een minuut later had ze al gepoept. Ik was door de snelle bevalling ingescheurd en dat moest gehecht worden. Niet echt een pretje en vooral niet als je echt panisch bent voor naalden net als ik. Tevens kreeg ik nog een spuit voor de moederkoek. Deze kwam binnen een half uur. De bedoeling was dat ik die nacht nog in het kraamhotel zou blijven, maar de volgende ochtend viel ik flauw op het toilet (van het plassen. Tip: doe dat onder de douche met de douchekop op je gehechte plekje gericht!! Dit heb ik thuis nog zeker ander halve week gedaan en je het wordt meteen schoon gespoeld). Daardoor moest ik nog een extra dag en nacht in het kraamhotel verblijven, wat overigens helemaal niet erg was. Je wordt daar goed verzorgd en je kleine ook. Heerlijk zo'n eigen kamer en gezellig ingericht met keuken en koelkast voor je eigen spulletjes. Dus ook al was het mijn eerste bevalling was het een redelijk snelle bevalling van 6,5 uur. Voor de volgende zei mijn verloskundige dat een kraamhotel bevalling misschien door de snelheid niet kon. Dus ook mijn man zal zich bij de volgende moeten voorbereiden op een thuisbevalling ;-)  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je