{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het voordeel van Samen

Afbeelding blog 'Het voordeel van Samen'

Het voordeel van Samen

Regelmatig staan we als vereniging op beurzen om te vertellen wie we zijn en wat voor een zwangerschapscursus Samen Bevallen is.

Steeds meer mensen hebben al van ons gehoord of hebben zelfs met veel plezier de cursus gevolgd.

Maar er is altijd een groep vrouwen die zegt wel te willen, maar niet denkt dat hun partner ook al die avonden mee wil…

                                                      

Waarom zou ik mee gaan….

Er zijn partners die bewust kiezen voor Samen Bevallen omdat ze zo veel mogelijk betrokken willen zijn bij de zwangerschap en de bevalling.

Maar veel partners zien er toch tegen op om naar zo’n “pufcursus” te gaan.

Daar praat je ook liever niet over met je collega’s….dus okee, je gaat mee, maar laten we het verder maar niet te veel rondvertellen…

Dat juist deze mannen erg veel genieten en leren van de cursus en ons het meest promoten naar anderen toe na de cursus is dan wellicht niet voor te stellen, maar wel wat we merken in de praktijk.

Wat de cursus brengt

Vaak zijn deze partners de eerste les al redelijk opgelucht als ze merken dat inderdaad alle partners mee zijn gekomen, en dit ook normale mensen blijken te zijn.

En ja, ookal is het lastig toe te geven, ze hebben zelfs gelachen, een leuke avond gehad en bovendien wat geleerd.

De tweede les komen de vrouwen van deze partners ook vaak met het nieuws dat juist deze mannen extra op hen hebben gelet en ze bijvoorbeeld ineens geen hoge hakken meer mogen dragen, omdat ze dit in de cursus hebben geleerd….

De avonden die volgen worden natuurlijk serieuzer en veel mannen ervaren dan een moment van inzicht: poeh, mijn vrouw moet dat toch maar even klaren….

Dat geeft een band met elkaar. Het is dan ook niet zelden zo dat men vriendschappen met elkaar opbouwt ook naast de cursus. Ook een zinvol netwerk natuurlijk na de bevalling!

Maar ook samen elke week een avondje bewust stilstaan bij wat er komen gaat en er met elkaar over praten doet veel stellen goed.

De bevalling

En dan is het zover, alle praktijk en theorie is eigen gemaakt en nu de echte praktijk: de bevalling!

Als cursusleidster ook heel spannend om te horen hoe de bevalling nu is verlopen.

Veel vrouwen geven aan heel veel steun te hebben gehad aan hun partner, doordat hij hielp met de ademhalingen als ze het moeilijk had, doordat hij tegendruk gaf bij rug weeën, doordat hij wist in welke fase ze zat en juist kon coachen ,en gewoon het feit dat hij ook alle informatie had gehoord op de cursus veel vertrouwen en  gevoel van veiligheid gaf.

Veel mannen geven aan het best heftig gevonden te hebben, maar door het geleerde wel meer te weten wat ze konden doen, wat er nu gebeurde en of dat normaal was of niet, en wel tot steun konden zijn.

Veel mannen die toch wat angstig waren vooraf voor bloed, het zien van pijn en aangaven liever niet de placenta te willen zien, komen vol trots vertellen dat ze (bijna) alles hebben gezien en zelfs een foto van de placenta hebben gemaakt.

Daarom dus wel mee

Ben je dus zo’n partner of heb je zo’n partner die nou niet loopt te springen om mee te gaan naar een zwagerschapscursus, probeer je over die drempel heen te zetten en ga gewoon mee.

Het samen bewust stilstaan bij wat er gaat komen alleen al zal de moeite waard zijn. Daarnaast allerlei praktische tips en technieken leren, weten wat er gebeurd, en wat je kan betekenen. En wie weet een paar nieuwe vrienden als bonus……!

Partners die jullie voor gingen, hebben hun ervaring met de cursus op onze site gezet.

Kijk op www.samenbevallen.nl voor hun verhaal.

Rianne Eskes

Cursusleidster Samen Bevallen te Assen

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je