{{ message.message }}
{{ button.text }}

(Geplande) Keizersnede: 6 tips van mij!

Afbeelding blog '(Geplande) Keizersnede: 6 tips van mij!'

Oké, deze tips werkten in ieder geval voor mij voor en tijdens het herstel van de keizersnede, maar natuurlijk is ieder mens anders en kan het zijn dat dit voor jou juist totaal niet werkt(e)!

Ook begrijp ik dat een keizersnede vaak niet gepland is en jij misschien niet van tevoren wat spulletjes hebt kunnen inkopen en inpakken.. Maaaar wie weet heb jij misschien gewoon wel iets aan deze tips!

Tip #1: Van tevoren hoge onderbroeken inkopen! Je weet wel: van die katoenen wat tot aan of over je navel komen. (Van de Hema, bijvoorbeeld.) Want die gewone lage broekjes kunnen best wel snijden in je wond - ik spreek uit ervaring. - Je kunt er ook voor kiezen om de visnet broekjes te dragen wat je in het ziekenhuis krijgt, maar fijn vond ik ze zeker niet.. 😂

Tip #2: Koop gaasjes (+ tape): Zo bescherm je je open wond. Je krijgt ze wel in het ziekenhuis, maar mijn wond was nog niet dicht toen ik naar huis mocht. Je kunt ze natuurlijk eventueel ook nog later kopen bij de apotheek. Ennuh.. Als je wond dicht is: Geen gaasje meer erop, maar gewoon lucht aan laten komen!

Tip #3 : Drink tijdens het plassen. En dan het allerliefst met een rietje. Het klinkt misschien gek, maar voor mij werkte dit echt! Je voelt je wond namelijk behoorlijk branden tijdens, en dat is echt geen pretje. Niet gelijk teveel drinken, want dan kom je nooit van die pot af. 😉

Tip #4: Hou tijdens het slapen een kussen tegen je buik. - Ik gebruikte hiervoor gewoon een hoofdkussen. - De druk daarvan zorgde bij mij voor minder pijn. Ook is het houden van een kussen tegen je wond pijnverlichtend als je uit bed wilt komen of je wilt draaien. Neem ook eventueel een kussen mee naar het ziekenhuis! Ook fijn op de terugweg naar huis, zeker als er drempels op de weg liggen.. 😅

Tip #5: Vraag gerust om pijnstillers aan de verpleegkundigen. Alleen jij voelt de pijn die je op dat moment hebt! Maar neem ook genoegen met genoeg.

Tip #6: Pak die rust de eerste 6 weken na je operatie zoveel mogelijk! Ookal wil iedereen het nieuwe wondertje bekijken, ookal wil je nog zoveel in huis doen of wat je allemaal van plan bent: Rust nemen is nu echt belangrijk voor je lichaam én geest. ❤️

Heb jij een (geplande) keizersnede gehad? En wat werkte voor jou? Laat het me weten in de comments! 👇🏼

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je