{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gebroken vliezen na uitwendige draaipoging

Afbeelding blog 'Gebroken vliezen na uitwendige draaipoging ' Achtergrond blur afbeelding

YES! een positieve test in handen, wat waren wij gelukkig en wat verliep de zwangerschap soepel op bekkeninstabiliteit na. Op elke echo die we kregen lag jack in een stuitligging, tot 30 weken maakte ik mij daar niet zoveel zorgen over tot de verloskundige begon over een uitwendige versie. Thuis ging ik natuurlijk uitgebreid googelen en filmpjes kijken hoe dat gaat en of ik daar wel voor open zou staan. Uiteindelijk gaat het om de baby en had ik besloten om het wel te proberen als hij nog in stuit zou liggen,want er was een hele kleine kans dat de vliezen tijdens zo'n versie zouden breken... Ik maakte toen nog een grapje dat zoiets wel weer bij mij zou gebeuren ;)

Op de dag van de echo bij 35 weken lag onze menneer nog steeds heerlijk in een stuitligging, ik baalde ontzettend en heb wat tranen weg moeten pikken op dat moment.

Eenmaal thuis hebben we gelijk een afspraak gemaakt in het ziekenhuis, we konden een week later terrecht op 04-10-18, ik was toen 36 weken en 5 dagen zwanger. 

De dag was aangebroken, we zaten in de wachtkamer en mijn hartslag ging met de minuut omhoog wat was ik zenuwachtig! Ik werd geroepen en mocht gaan liggen, eerst nog even een echo om te kijken waar ze moesten beginnen. Ondertussen stroomde de kamer vol met mensen rond mijn bed, ontspan maar mevrouw..ik doe mijn best!

De gynaecoloog begon eerst wat te voelen aan de buik en begon steeds dieper te duwen en draaien, de tranen spoten uit m'n ogen want wat deed dat zeer! Hij deed daarna nog 1 poging en hield al snel op want mijn buikspieren waren nog zo strak dat het onmogelijk was om er beweging in te krijgen. 

Daar lig je dan.. Wetend dat er een keizersnede aan zit te komen, gelukkig duurde dat nog minimaal 3 weken! Of toch niet? Ik stap uit bed en ik wat voelde wat lopen..ik was zo teleurgesteld dat ik er verder helemaal niet over nadacht. Beneden ga ik toch even naar de wc om te plassen en inderdaad.. Ik was wat verloren maar ja.. Wat wil je als ze zo aan je buik trekken en duwen, dacht ik! Eenmaal thuis ging mijn partner weer naar de zaak want ik wilde niets anders dan alleen zijn en een potje janken. Ik sta op en er plonst een plas met water uit... SHIT! Ik heb meteen het ziekenhuis gebeld en moest direct komen want waarschijnlijk waren de vliezen gebroken! (snel heb ik nog even gedoucht :) Ik heb mijn partner gebeld dat hij naar het ziekenhuis moest komen, ik ben zelf de auto in gestapt en naar het ziekenhuis gereden met een waas voor m'n ogen want dit was nog veelste vroeg om geboren te worden vriend! Eenmaal aangekomen op de afdeling werd bevestigd dat mijn vliezen gebroken waren na het uitwendig draaien met 36 weken en 5 dagen. Dit was pas het begin van een rollercoaster..... Benieuwd hoe dit is afgelopen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je