{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geboorteplan, wel of geen ruggenprik

Afbeelding blog 'Geboorteplan, wel of geen ruggenprik'

Gisteren ben ik voor het eerst op controle geweest in het ziekenhuis waar binnenkort ons tweede kindje wordt geboren.

De andere controles vonden plaats bij mijn verloskundige, omdat onze dochter met een spoedkeizersnee is geboren vallen mijn controles vanaf nu, week 36 onder het ziekenhuis.

Ik vond het heel spannend gisteren om weer naar het ziekenhuis te gaan zeker omdat ik erg tegen de geboorte opzie van ons tweede kindje.

Gisteren is er besproken hoeveel procent kans ik heb op een natuurlijke bevalling en dat is in mijn geval 77%, dus een relatief hoog percentage. Bij inleiding met een ballonnetje is het percentage 68%, ook een vrij hoog percentage.

Nu heb ik gisteren van het ziekenhuis een vragenlijst meegekregen om mijn keuze te bepalen wat ik graag wil. Mijn keuze gaat uit naar een natuurlijke bevalling, omdat het herstel sneller is en het lijkt me fijner dan een spoedkeizersnee. Ze kunnen niets garanderen, alleen ze weten wat dan mijn voorkeur is.

Verder heb ik gisteren een geboorteplan geschreven om aan te geven wat ik belangrijk vind tijdens de bevalling.

Veel dingen zijn helder voor me geworden in het maken van mijn keuze. Alleen twijfel ik enorm over de ruggenprik. Eerst was ik tegenstander, later voorstander. En nu twijfel ik enorm wat ik moet doen.

De ene moeder roept moet je doen, je voelt geen pijn en de bevalling is dan prettiger. De andere moeder roept, je moet dat niet doen, je voelt bijna niets en dat is ook vervelend.

Graag zou ik aan jullie willen vragen wat jullie destijds hebben gekozen. Wel of geen ruggenprik.

Alvast bedankt!

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je