Snap
  • Bevallingsverhalen

Geboortekaartjes; how to DIY

Origineel, makkelijk en snel; zo maak je zelf de leukste geboortekaartjes

"Pfff... ik weet niet waar en hoe ik moet beginnen". Nu alweer een dik jaar geleden ben ik op zoek naar een origineel geboortekaartje. Helaas zijn ze niet echt goedkoop of origineel. Talloze websites, maar geen enkele waar ik het perfecte kaartje kan vinden.

Aangezien we niet wisten of we een jongetje of een meisje zouden krijgen, was heel specifiek voor een roze of blauw kaartje zoeken ook al geen optie. 

"Wat moeten we nu?" Gelukkig had mijn moeder een goed idee. Ze zou zelf kaartjes maken in de kleur groen, zoals ook de kleur van de babykamer zou worden. Het enige wat ik zelf moest doen, was een tekst verzinnen. Of eigenlijk 2 teksten. Eentje voor 'hoera, een dochter' en nog een versie met 'hoera, een zoon'.

Op de dag van Izzy's geboorte is de 'hoera, een dochter'-versie doorgemaild en de dag erna hadden wij onze geboortekaartjes klaar! En wat waren ze leuk! Ieder kaartje was uniek. Het patroon en de kleur van de kaart was steeds hetzelfde, maar dan met nét wat andere kleurtjes papier. 

Wat ben ik blij dat we het op deze manier hebben gedaan. Beetje jammer dat de lat voor een volgende keer nu wel héél hoog ligt... ;)

8 jaar geleden

Haha, nee hoor. Ik ga echt geen kaartje maken om anderen te pleasen ;) Wat leuk dat je dan ook meteen symboliek in je kaartje hebt! Daar had ik nog niet eens over nagedacht...

8 jaar geleden

Hey wat een leuk kaartje! Oh,, ik zou me niet druk maken over hoe hoog de lat ligt bij een volgend kindje en dus kaartje hoor. Zolang je zelf tevreden bent met een kaartje toch? Wij hadden ook een groen kaartje bij onze dochter. Maar dat had ook zo geweest bij een zoon hihi. Wij hadden een kaartje in islamitische stijl, waarbij altijd de kleur groen centraal staat. Wel makkelijk, want zo hoefden we geen 2 aparte kaartjes klaar te hebben, we hadden immers 1 versie :)

8 jaar geleden

Dankjewel :) Embossing is natuurlijk ook heel leuk. Misschien is dat nog wel een goeie voor een volgende keer ;)

8 jaar geleden

wat een mooi geboortekaartje. Ja de lat leg je nu wel heel erg hoog hoor ;) Volgende keer misschien een wiegje, wandelwagen of mutsje met een patroontje? Ik heb zelf de geboorte kaartjes gemaakt. Wij wisten wel dat we een zoon verwachtte. Ik had een ooievaar op blauw gewolkt papier geëembosed en daar nog wat bij gedaan. Ik wilde zoveel mogelijk besparen en teglijk ook creatief zijn. De tekst hadden we al afgedrukt en opgeplakt alleen de datum en tijd moesten we nog invullen. De laatste weken was het erg lastig omdat ik carpaatunnelsyndroom kreeg in mijn handen. Maar ze zijn binnen 10 dagen de deur uitgegaan. Maar eerlijk is eerlijk, jullie kaartje is echt heel mooi.