{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geboorte van onze eerste

Afbeelding blog 'Geboorte van onze eerste' Achtergrond blur afbeelding
Ik krijg inderdaad ook nooit genoeg van bevallingsverhalen, hierbij dus ook de mijne :-) Bij mijn eerste zwangerschap was ik precies 1 week overtijd toen op vrijdag mijn weeën begonnen. Ik werd vroeg in de ochtend om 4 uur wakker door zo'n vervelende mug die mij wel 4 keer had geprikt. Het was erg warm en eigenlijk was ik niet meer zo moe, dus ik besloot lekker beneden met een kopje thee een boekje te gaan lezen. Ik kreeg heel regelmatig harde buiken, maar verder was er niet veel aan de hand. Mijn man ging gewoon naar zijn werk en ik kreeg een schoonmaaktic, dus heb echt het hele huis gestoft, gestofzuigd en gedweild. Om negen uur belde ik de verloskundige om te vragen of ze mijn afspraak om te strippen voor die middag konden uitstellen naar maandag. Mijn man moest namelijk maandagochtend zijn afstudeerscriptie verdedigen en ik wilde nog graag mee. Tijdens dat gesprek moest ik een wee wegpuffen. Ik dacht dat het voorweeën waren, maar de verloskundige wist wel beter en die kwam om 12 uur even langs. Conlusie: Ja meis, het is echt, je bent begonnen, bel je man maar of hij naar huis komt. Toen mijn man thuis kwam had ik zo'n honger dat we tussen de weeën door nog wat patatjes hebben gebakken. Inmiddels was het kwik gestegen tot 29,7 graden, heel warm dus :-) We wilden graag in het ziekenhuis bevallen, maar het was zo heet dat ik niet meer met de auto weg wilde. Om 5 uur belde de verloskundige hoe het ging. Best goed eigenlijk, maar ik was nog niet uitgesproken of mijn vliezen braken, wat een pijn! Ze kwam direct maar even kijken, 3 cm pas, pfft dit schiet niet op! De verloskundige merkte op dat ik al persweeën had en ze besloot te blijven En dat was maar goed ook, want om kwart over zeven zat ik opeens op 10 cm en mocht ik persen, drie kwartier later had ik een prachtig ventje op mijn buik. Wat was het heerlijk om thuis te bevallen, niemand die zich ergens mee bemoeid. We lagen lekker samen op bed en de verloskundige liet gewoon de natuur op zijn beloop. Ik had een heerlijke relaxte bevallingservaring. Helaas waren mijn bloedsuikerspiegel en bloeddruk zo laag dat ik flauwviel en dat gebeurde de daarop volgende dagen nog geregeld. Mijn gehele kraamtijd heb ik in bed doorgebracht met mijn zoon naast me, wat was ik blij dat ik eindelijk uit bed mocht!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je