{{ message.message }}
{{ button.text }}

GBS draagster, bevallen in het ziekenhuis ?

Zijn er meer moeders die GBS draagster zijn en moesten deze ook in het ziekenhuis bevallen ?

Afbeelding blog 'GBS draagster, bevallen in het ziekenhuis ?'

Inmiddels ben ik 35 weken zwanger en zie eruit als iemand die ongeveer 45 weken zwanger is ;-)

Omdat ik draagster ben van de bacterie Streptococcen (groep B streptococcen om precies te zijn ) moet ik in het ziekenhuis bevallen. Onze oudste dochter is van deze GBS bacterie doodziek geweest als klein babytje , vandaar dat ik hier eens een keertje wat van op Mamaplaats wilde zetten......ik ben het tot nu toe nergens tegengekomen namelijk.  Het protocol geeft aan dat zwangeren die draagster zijn van deze bacterie voor de geboorte van de baby een hoeveelheid anti-biotica via infuus krijgen toegediend om te voorkomen dat de baby de bacterie tijdens de geboorte overneemt. Hoewel 1 op de 5 zwangeren draagster is weten de meeste mensen dit niet eens, alleen als je b.v regelmatig blaasontsteking hebt kan dit door deze bacterie worden veroorzaakt en wordt je daar ook op getest.

Gelukkig wordt daar best goed op gelet, als je bedenkt dat deze infectie voor een baby echt levensgevaarlijk is.

Wat mij betreft is het grote nadeel hiervan dat je vroegtijdig in het ziekenhuis moet zijn...dat is zeker lastig als je snel bevalt.  Ook wordt je aan de CTG gelegd om de conditie van de baby in de gaten te houden, zodat je erg weinig bewegingsvrijheid hebt om de weeen op te vangen. Het komt erop neer dat je eigenlijk verplicht op bed ligt want de banden van het ctg blijven niet goed zitten als je wilt gaan staan of lopen.

Na de bevalling moet de baby nog minimaal 24 uur worden geobserveerd en als het allemaal goed gaat mag je daarna naar huis.

Het blijft een vervelende bacterie, ik heb er 1 keer in het kraambed een baarmoederonsteking door gehad waarna ik dus weer moest worden opgenomen omdat ik superhoge koorst had...en een keer een heftige blaasontsteking.

Zijn er meer moeders  op Mamaplaats die dit hebben en dezelfde of een andere behandeling kregen , of er meer over willen weten.....?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je