{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gaat alles wel goed?

mijn eerste gedachte na de berichtjes die ik vanmorgen van mijn vriendin kreeg.

Afbeelding blog 'Gaat alles wel goed?'

Vanmorgen rond een uur of half 8 kreeg ik een paar berichtjes binnen. Ik zat met mijn zoon in e bus naar de opvang, dus ik besteedde er geen aandacht aan. Rond een uur of half elf dacht ik op mijn werk, laat ik even mijn telefoon bekijken. Meestal heb ik rond die tijd wel een berichtje van mijn man, in de trant van ik denk aan je. Vanmorgen niet. Ik vond een aantal berichtjes van mijn vriendin: Ze was met 32 weken en 3 dagen bevallen van haar zoon. Mijn eerste gedachte: Dat is wel erg snel, gaat het wel goed met jou en je kleine? Dus ik stuurde haar een berichtje terug: Oeps dat is onverwacht, gaat het wel goed met jullie?

10 minuten later nog geen reactie, ik dacht dit is niet goed. Dus ik bellen, gelukkig ze nam op. Ja het is erg snel, maar het is naar omstandigheden goed. Gelukkig, dan kan ik je feliciteren, zei ik. Ze zegt ik bel je vanavond terug.

Avond. Ja gelukkig ze belde terug. Ik hoorde dat ze binnen 2 uur na het breken van haar vliezen was bevallen. Ze wilden nog weeënremmers en longrijpingsinjecties geven, maar ze had al volledige ontsluiting. Haar kindje ligt in de couveuse en ademt op dit moment zelfstandig. Dat sterke ventje. Ik hoop zo dat het goed gaat en blijft gaan. Het is wel een flink kindje (ruim 2 kilo en 46 cm). De kansen zijn goed. Ze heeft me trouwens vanaf het begin af aan gezegd dat ze haar kindje niet de volle 40 weken zal dragen. Ze verwachtte het zelf eind deze maand of misschien begin oktober. Gister zette ze nog op facebook dat alles klaar was, maar dat ze nog even wilde genieten van die kleine man in haar buik. Nou dat was inderdaad even. Ze besefte pas vanavond dat ze niet meer zwanger was en dat ze al bevallen was. Ik zeg tegen haar geniet nu van je kleine man, zoveel als je kan. Het zal straks wel moeilijk worden als jij wel naar huis mag en hij moet nog blijven. Weet ook dat ik er voor je ben als het nodig is. En ja ik kom graag naar jouw kleine man kijken, maar pas als jij daaraan toe bent. Dus laat me dat weten. En ja ik weet dat je nu druk bent en niet meteen zal reageren op mijn berichtjes, maar dat snap ik.

Gister kreeg ik ook nog ander nieuws: een andere vriendin is 13 weken zwanger van haar eerste. Gefeliciteerd meissie. Hopen dat je geen last hebt van de zwangerschap.

Weer even zomaar een dag met een gouden randje

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je