{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk ben je daar ❤

Afbeelding blog 'Eindelijk ben je daar ❤'

Op 19 juli ging ik voor een extra controle naar het ziekenhuis omdat ik al een week over tijd was. Alle controles waren goed mevrouw had het nog prima naar haar zin in mijn buik, ik vroeg aan de verloskundig (ik smeekte bijna) of ze mijn zo snel mogelijk konden inleiden. Ik was het zwanger zijn zo beu. Even later kwam ze terug en vertelde morgen is er plaats voor je.

Ik had die nacht geen oog dicht gedaan. Om 7.15 had ik mijn wekker gezet om te bellen of er plaats was voor mijn.... helaas het was te druk, bel morgen vroeg (21 juli) nog maar terug zei ze. Dezelfde avond ging ik nog naar de lion king met mijn partner om mijn gedachtes te verzetten. Ik ging al lekker vroeg mijn bed in, ik had ik als een roos geslapen.

De volgende ochtend om 7.15 weer gebeld of ze plek hadden en ja ze hadden plek, ik was blij maar ook super nerveus!

In het ziekenhuis aangekomen om 8.00 hebben ze nog wat controles gedaan ik had al 3 cm ontsluiting en uiteraard had mevrouw het nog aardig naar haar zin in mijn buik. Om 10 uur werden mijn vliezen gebroken en ik vroeg nog aan de verloskundige dat ik een uur wilde wachten kijken wat mijn lichaam zelf doet voordat jullie mijn de weeënopwekkers toedienen. Een uur later nog niks... ze gaven mijn de weeënopwekkers om 12.00. toen ging het erg snel. De eerste uur ging het nog redelijk en kon ik de weeën onder de douche makelijk opvangen. Ik zei tegen mijn partner, wil je het bad regellen want ik vond de warmte fijn. Om 13.00 had ik 5 cm ontsluiting, het ging nog steeds prima en kon de weeën nog goed opvangen.

Maar toen ik eenmaal in bad zat ging het mega snel. Ik had hele erge rugweeën en ik kon ze niet meer opvangen. Om 16.00 had ik al 10 cm ontsluiting en mocht ik gaan persen. Ik zat nog in bad, maar omdat de verloskundige iedere keer wilde kijken hoe het er voor stond was ik het beu en wou ik op bed verder gaan.

Om 18.17 na 2 uur lang geperst te hebben is onze Eliv geboren met een gewicht van 3375 schoon aan de haak.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je