Snap
  • Bevallingsverhalen

Een keizersnee is geen bevalling

:::8 maanden en 3 weken zwanger:::een prachtige zoon:::maar niet bevallen:::

Leve de vrijheid van meningsuiting! Begrijp me niet verkeerd want ik deel mijn eigen mening ook te pas en te onpas. Maar zo rondom je kinderwens de zwangerschap en de bevalling kan het allemaal bijzonder pijnlijk worden.

2,5 jaar geleden vroeg een collega wanneer ik eens aan kinderen zou beginnen. Ik heb hem gezegd dat we het al 3 jaar proberen maar het helaas nog niet is gelukt. Je had zijn gezicht moeten zien. Ik heb gelogen want dat was helemaal niet het geval. Maar hij vraagt het nooit meer aan iemand.

In de zwangerschap kreeg ik vooral de vraag waar ik last van had en hoeveel ik was aangekomen. Dat zijn precies die dingen waar je het graag over wil hebben, not. Maar ik heb het liever over de 10 kilo die ik ben aangekomen en de vermoeidheid die bij de zwangerschap hoort dan dat mensen, ook onbekende, aan je buik gaan zitten. Waarom doen mensen dat? Woest kan ik er van worden.

Gelukkig was mijn “bevalling” niet pijnlijk. Soms lijkt het zelfs wel of mensen denken dat ik niet bevallen ben. Dan krijg je de vraag of de bevalling goed is gegaan en als ik dan vertelde dat ik een keizersnee heb gehad kreeg ik 9 van de 10 keer de reactie: ‘ O, een keizersnee”. Dat het wel een hele pittige buikoperatie is vergeten we soms.

Wij hebben bewust gekozen voor een keizersnee. Onze zoon lag in een stuit. We hebben meerdere versie pogingen gedaan maar helaas is geen van allen geslaagd. Rond de 31 weken wilde hij wel draaien maar draaide hij binnen 2 minuten weer terug en bij de 35 weken is het helemaal niet gelukt. Nu zit ik trouwens gewoon weer mijn keuze voor een keizersnee te verdedigen.

Er zitten voor- en nadelen aan een keizersnee. Deze hebben wij goed afgewogen. Je moet altijd zelf deze keuze maken en je niet te veel laten beïnvloeden door de mensen om je heen. Laat je wel goed voorlichten door je verloskundig of je gynaecoloog.

De borstvoeding komt vaak bij een keizersnee iets later op gang maar deze moest lukken. Dit voelde als compensatie omdat ik voor een keizersnee heb gekozen. Het was ploeteren maar het is hartstikke goed gelukt. Nu bijna een half jaar verder ga ik bijna afbouwen. Ook dat is wel een ding maar daar schijf ik over in een volgende blog.

Dit was mijn eerste blog, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Dat hoor ik dan ook graag. Zijn er dingen die je graag wil weten, let me know. Wie weet schrijf ik er een keer over. De keizersnee en het afscheid nemen van de borstvoeding zijn in ieder geval onderwerpen voor een volgende blog.

7 jaar geleden

Hier een geplande keizersnede gehad omdat dochter ook in stuit lag. Ik heb er weinig last van gehad en de volgende ochtend stond ik alweer zelf te douchen. Ik vond het allemaal wel meevallen. Dus ook geen idee hoe de weeën voelen. Misschien gaan we dat ooit nog meemaken

7 jaar geleden

Hoi Astrid, Ik denk dat je daar de spijker op zijn kop slaat. Je geeft inderdaad een ander antwoord op de vraag dan de mensen in eerste instantie verwachten. Misschien is het inderdaad wel een reactie van schrik of niet weten hoe te reageren.

7 jaar geleden

Hoi MARIE, Zo zie je maar weer dat een keizersnee soms gewoon de beste oplossing is. Of je er nu wel of niet zelf voor kiest. Fijn dat alles goed is gegaan uiteindelijk. Wel vervelend dat je nog die ontsteking hebt gekregen. Veel geluk met je gezin gewenst!

7 jaar geleden

Volgens mij weten de meeste mensen niet hoe ze moeten reageren op een kijzersneden of de het nu spoet is of gekozen dat maakt niet veel uit. het is en blijft een bevalling.