{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een hele trotse mama

Onverwacht ingeleid met 37 weken en 4 dagen door zwangerschapsvergiftiging. Een hele heftige, bijzondere belevenis.

Afbeelding blog 'Een hele trotse mama' Achtergrond blur afbeelding

Een tijdje niet meer op mamaplaats geweest. Dit omdat ik mij al een aantal weken niet lekker voelde, veel vocht (6 liter in 2 weken) was aangekomen en geen negatief berichtje wilde plaatsen op het blog. Vorige week donderdag (2 oktober) had ik een afspraak staan bij de verloskundige, een controle, 1 keer in de week omdat de bevallingsdatum eraan zat te komen (21 okt).

bij binnenkomst schrok de verloskundige omdat ik in mijn gezicht klaarblijkelijk meer was aangekomen. Ik had al 4 dagen hoofdpijn en deze was op het moment zelf erg overheersend. Ze meette mijn bloeddruk en toen gingen de alarmbellen af. Om 17.15 zaten we in het ziekenhuis, om vervolgens na alle controles de volgende ochtend te worden ingeleid. We werden papa en mama, ietsje eerder dan we hadden gedacht!

3 oktober, tijd: 8.00
Na het inbrengen van een ballon cathether (iets wat veel mensen niet kennen) om de bevalling op gang te brengen zorgde ervoor dat mijn vliezen braken. De ballon werd er weer uit gehaald, en ik moest afwachten tot ik eventueel zelf zou gaan bevallen. (de ballon plaatsen deed op zich geen pijn) Uitendelijk gebeurde het niet op 3 oktober. Mijn vriend en ik bleven in het ziekenhuis slapen, de volgende ochtend zou ik worden ingeleid i.v.m. 24 uur gebroken vliezen. Als ik 2 cm. ontsluiting zou hebben zou ik een infuus krijgen met wee opwekkers, anders een gel.

4 oktober 2014, dierendag :)
Om 6.30 werden we naar de verloskamer gebracht, ik had inderdaad 2 cm ontsluiting en kreeg een infuus om 7.00. Na een lange tijd gebeurde er vrij weinig, en het advies van de verpleging was om pijnstilling te nemen. Omdat mijn baarmoeder gekanteld lag, adviseerde ze een ruggeprik. Dit heb ik daarom ook genomen. De eerste ruggeprik werkte meteen, na 10 minuten is het slangetje in mijn rug door het draaien in bed (niet mijn idee..) eruit gegaan. Ik kreeg wee op wee weer terug. De ruggeprik moest opnieuw gezet worden. Heerlijk gevoel als je zo hard moet werken om eventjes je in een soort roes te wanen. De morfine had helaas wel bijwerkingen, ik kreeg eerst een zweetaanval om vervolgens qua temperatuur 35.2 te hebben. Dekens hebben me weer warm gekregen. In die twee uur in een roes te hebben gelegen ben ik wel van 3 cm naar 7 cm gegaan. Daarna werden de wee opwekkers weer aangezet. De tijd was ik even kwijt. ik viel in slaap tijdens de weeen :) heel apart.

8, 9, 9,5 nog een randje en ik zat op de tien. Met 9,5 had ik al persdrang. De verloskundige kwamen erbij en ik mocht eindelijk persen. Tijdens de persweeen ben ik ook in slaap gevallen. Ik heb tijdens dat uur niet heel veel meegekregen. Ik hoorde wel dat de gynecoloog erbij gehaald werd en had besloten om de vacuumpomp te gaan gebruiken. Ik vond alles best... prima.. en toen ging het snel..

Onze dochter, Lilly is geboren om 20.16 ... wouw.. wat een beauty!! Ik zal dus voortaan bloggen over de ins en outs over het mama zijn! Wat een bijzonder gevoel, ons kindje, gezond, tien vingers, tien tenen en een mooie 10 als score.

Volgende keer: bloggen over de kraamweek! :)

Foto: Onze prachtige dochter!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je