{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit is het...

Deel 1

Afbeelding blog 'Dit is het... ' Achtergrond blur afbeelding

Laat ik beginnen met de bevalling. De dag dat ik moeder werd, de dag die ik nooit vergeet.

M'n kleintje is al de hele nacht druk geweest, drukker dan anders. Gelukkig kon ik wel een beetje slapen, want om 6 uur in de ochtend voel ik 'iets'.
Ik weet meteen dat m'n kleintje vandaag gaat komen, dit is het. Ik blijf rustig liggen en vertel Babypapa (wanneer zijn wekker om kwart voor 7 gaat) dat hij maar niet moet gaan werken.
Ik voel me relaxed, ga rond 8 m'n bed uit en stap onder de douche. Elke 5 minuten voel ik iets, maar het is niet echt pijnlijk of vervelend.
Na de douche wordt het wel pijnlijk en ik vraag Babypapa of hij de verloskundige wil bellen.
Ik voel de weeën in mijn rug en nog steeds elke 4 à 5 minuten.
Ik ga op de bank op m'n zij liggen en rond 10 komt de verloskundige.
Ze checkt m'n ontsluiting, 1cm.
'OK.... Dat is dus niks' denk ik. En de verloskundige zegt nog dat m'n kleintje ook nog wel morgen geboren kan worden. Ze gaat weer naar huis en ik blijf op de bank.
De rugweeën worden steeds pijnlijker en rond 2 weet ik even niet meer of ik nog wel thuis wil bevallen. De verloskundige komt weer even kijken en meet 2cm. Ik baal hier nogal van, want ik had bij deze heftige weeën toch wel meer verwacht.
Op één of andere manier gaat er wel een knop om, want ik wil het gewoon allemaal zelf doen en thuis blijven. Ik focus me op m'n ademhaling en tel hoe vaak ik de wee weg zucht.

Rond 4 is de ontsluiting 5cm en ik ben hier super blij mee. Vanaf dit moment ga ik ook niet meer liggen. Ik douche nog even en ga dan zitten, niet dat dat fijn is. Het lijkt alleen dan wat sneller te gaan.

......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je