{{ message.message }}
{{ button.text }}

De tweede zwangerschap doen we anders (deel 5)

Onze jongste dochter Charlotte is na het doorknippen van de navelstreng ingestort. Hoe is het nu?

Afbeelding blog 'De tweede zwangerschap doen we anders (deel 5) ' Achtergrond blur afbeelding

 Nadat het opwarmen goed is verlopen en de beademing eraf is gehaald ging alles in een snel treinvaart. 

Elke keer als we bij Charlotte kwamen was er weer wat gestopt en voeding weer omhoog. Ze weer steeds meer wakker. En tot ieder grote verbazing bleef Charlotte regelmatig uit de borst drinken. Niet veel maar toch. Ze dronk wel.. 

we kregen donderdag een week na haar geboorte een gesprek met de arts. Hierin werd ook de uitslag van de scans besproken. Voordat we begonnen met het gesprek kwam de verpleegkundige naar ons toe en werd even medegedeeld dat Charlotte overgeplaatst werd naar het Martini ziekenhuis! Wat mooi! Charlotte was weer een stapje dichterbij huis! 

Het gesprek met de arts was eigenlijk positief. Voor de privacy van mijn dochter houd ik dit voor ons zelf. Maar ik kan je wel vertellen dat de artsen erg positief waren over Charlotte omdat ze uit de borst dronk.   Dus ze komt er wel! 

Charlotte is naar het martini gebracht om daar verder aan te sterken. Ze is daar nog 4 dagen geweest en hebben haar daarna meegenomen naar huis! 

De weken na de thuiskomst van Charlotte waren heftig. Ze hadden ons hiervoor al gewaarschuwd dus enigzinds op voorbereid. Maar Charlotte was erg pittig in gedrag. Huilde veel en lang soms onverklaarbaar. Vooral omdat ze geen ander gedrag kende dan huilen. Vaak kun je aan je baby zien of ze honger hebben etc. Maar dat beeld was helemaal verstoord. Dus moest soms echt gaan zoeken wat wil je.. slapen, eten, knuffelen..  en dat was zwaar. Wanneer de krampjes begonnen werd dit alleen maar heftiger. Het was echt periode waar we doorheen moesten.. en dat is gelukt! Sinds een week is Charlotte rustiger en een vrolijke baby!

Waarom dit is gebeurd met Charlotte zullen we helaas nooit weten. Er is geen duidelijke oorzaak gevonden waarom dit is gebeurd. Alles is onderzocht en er is geen oorzaak gevonden. Andere kant heel opgelucht maar ook erg dubbel. Je wilt een oorzaak hebben waarom.. 

We zijn nu 3 maanden verder. En alles is nu in rustig vaarwater. En nu komt het proces van het verwerken door middel van EMDR. Daar start ik binnenkort mee. 

Verder wil ik iedereen bedanken voor alle mooie en lieve berichten! Dat heeft ons erg goed gedaan. Ook alle verpleegkundige en artsen van het Martini ziekenhuis en het UMCG die Charlotte hebben verzorgd. Jullie zijn echt geweldig! ❤️

Hebben jullie hetzelfde meegemaakt en wil je je verhaal met mij delen? Graag! 

Afbeelding blog 'De tweede zwangerschap doen we anders (deel 5) '
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je