{{ message.message }}
{{ button.text }}

De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!

Een fotograaf bij je bevalling? Whut?! Veel mensen denken er waarschijnlijk heel vies over, maar ik wil die mensen echt uit hun droom helpen. Want laten we eerlijk zijn.. de mooiste dag uit je leven moet toch vastgelegd worden? Waarom je trouwdag wel en de dag dat je eindelijk je kindje(s) in je armen mag sluiten niet? Precies! Het is dat ik misschien zelf fotograaf ben en ik hier geen twijfels over had, maar iedereen zou een fotograaf naast haar bed moeten hebben.

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

1 oktober 2018 was die ene, belangrijke dag. De dag waar we zo lang naar uit hebben gekeken. De dag dat we onze meisjes in onze armen mochten sluiten. om 14.00 uur mochten we ons melden bij de receptie voor de keizersnede. De meiden lagen in stuit vanwege mijn 2 hoornige baarmoeder (lees hier meer over in mijn vorige blog) en dus werd het een keizersnede. Om 14.00 uur kwam ook Gerjanne. Gerjanne is een collega/vriendin en mijn rechterhand tijdens mijn zwangerschap. Ze is naast bruidsfotograaf ook werkzaam bij de stichting Geboortefotografen.com. Een paar dagen voordat ik eindelijk zwanger raakte zei ze tegen mij: 'Eef, als je ooit zwanger mag raken, fotograaf ik jouw bevalling'. En 4 weken later had ik een positieve test in handen. Weer 7 maanden later stonden we in dezelfde kamer waar ik werd klaargemaakt voor dat ene, grote moment. 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Nadat ik mijn laatste CTG en echo kreeg werd ik klaargemaakt voor de keizersnede. Gerjanne legde ieder moment vast. We zijn beide journalistiek fotograaf. Dat is op een bruiloft super tof, maar bij een bevalling nog VEEL gaver! Om 16.30 werd ik naar de OK gereden. 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'
Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Achter de schermen mochten mijn man en Gerjanne zich klaarmaken voor de OK, ondertussen kreeg ik een lekkere ruggenprik en trilde ik nog even lekker door van de zenuwen. Pff, als ik daar nog aan denk. 

Nog een bijzonder detail. Ik kreeg 2 operatieassistentes (alles in tweevoud bij een tweeling). De tante van mijn man, en de moeder van mijn beste vriendinnetje. Hoe bijzonder is dat! Hieronder het moment dat Jacco zijn tante zag. Een moment die ik dus heb gemist maar waar ik nu zo van kan genieten.

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Het moment was daar. De meiden werden gehaald! Jacco hielt mij nauwlettend in de gaten en hielt mij op de hoogte van alles wat er gebeurde. Het moment dat hij vertelde dat mij buik open was herinner ik me ook nog goed. Mijn ogen rolde weg en ik werd misselijk. Gelukkig is daar het infuus! En die deed zijn werk. Er werd een middeltje ingeduwd en daar was ik weer. Oke, en door! Daar was Charlie, het dikkertje van de 2. Mijn dochter! Wat was ze perfect! 2 minuutjes was daar ook Jackie. Zo klein, zulke grote oogjes. Iedereen stond ervan te kijken hoe wakker ze was. Ze was duidelijk overdonderd van alles. Hoe kan het ook anders?! Ineens ben je daar, op deze bizarre wereld en dan ook nog met allemaal mensen om je heen. Hoe Gerjanne dit moment heeft weten vast te leggen weet ik nog steeds niet, maar hoe geweldig is deze foto?! 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Nog zo'n moment waar ik naar uit keek. Jacco met zijn kindjes, zijn meiden, zijn trots. Na de keizersnede werden de meiden gezamenlijk in 1 couveuse gelegd. Jacco mocht zich ontfermen over ze terwijl ik ondertussen een prachtige herinnering kreeg aan dit bijzondere moment. 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'
Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Eenmaal op de kamer was eindelijk het genieten daar! Heerlijk joh, die morfine! Laten we het maar niet over die dag daarna hebben, pff, wat heb ik toen een tranen gelaten zeg. Van geluk maar niet te vergeten ook de pijn. Heb je al zo'n fijne buikwond, krijg je er ook nog naweeën bij. Maar hee, het allermooiste had ik naast mij en dus was die pijn snel vergeten. Jackie lag ondertussen op de couveuse afdeling. Zo blij dat ik Charlie nog dicht bij me had. Jacco zorgde constant voor Jackie en ik knuffelde met Charlie. Gerjanne is tot 's avonds 23.00 uur gebleven. Ja je leest het goed. Van 14.00 tot 23.00 was ze er. En dat bij een geplande keizersnede, laat staan hoe dat gaat als ze zich meldt bij een aantal cm ontsluiting en moet wachten tot daar eindelijk die 10 bereikt word. En dan de rest van de dag. Want eindelijk mochten we naar familie en vrienden bellen! Als ik terug denk aan 1 van de leukste momenten van mijn leven staat deze zeker in de top 5! 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Vanaf 19.30 druppelde daar de familie binnen. Wat een heerlijk moment! Eindelijk mochten we hun namen bekend maken, hun mooie koppies laten zien. Jacco liet vol trots Jackie aan iedereen zien die warmpjes gehouden werd in haar glazen hiusje. De volgende ochtend was ze weer heerlijk bij me, want die couveuse was helemaal niet nodig. Dat wist ik natuurlijk van te voren al, want Jackie is een strijder!  

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'
Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

Twijfel je nog over een fotograaf bij je bevalling? Ik hoop dat ik je twijfel kon weghalen met deze blog! 

In totaal hebben we 330 foto's gekregen een een prachtige videoclip met daarin de highlights. Wauw, ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar ik ben Gerjanne zo dankbaar. Elke foto is voor mij perfect. Elke foto maakt ons verhaal compleet. Ik kan niet wachten om de meisjes, als ze later oud zijn, deze serie foto's te laten zien. Het moment waar hun leven begon. Tot slot werd er nog een mooie 'nekloze' foto gemaakt. Charlie duidelijk onder de indruk van haar zusje! Hihi. De volgende keer een blog over de meiden nu? ;) Want als baby waren ze leuk, maar nu.... 

Afbeelding blog 'De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je