Snap
  • Bevallingsverhalen
  • post

De meest bijzondere foto van je kindje

Heb je al eens gedacht aan een geboortefotograaf? Deze legt die allereerst momenten met je kindje op een professionele manier vast

Nog een weekje en dan wordt onze kleine meid al weer een jaar! In zo’n eerste jaar maakt je baby een enorme ontwikkeling door; eerste lachjes, zitten, kruipen en soms zelfs al lopen! Al die bijzondere momenten probeer je als ouders vast te leggen. We hebben dan ook al een enorme collectie foto’s van haar. Maar de meest bijzondere zijn toch wel de foto’s uit de geboortereportage die geboortefotografe Marry Fermont maakte!

 

Geboortereportage

(Een selectie van) de foto’s staat op Marry’s blog online. Iedereen die het wilde, lieten we dan ook vol trots de foto’s zien. Toch reageerden veel mensen die op kraamvisite kwamen huiverig op de vraag of ze de foto’s wilden zien. Dat komt voornamelijk omdat ze nog niet bekend zijn met wat een geboortefotograaf doet. Wanneer ze eenmaal de foto’s hadden gezien waren ze allemaal enthousiast. Ik kan alle aanstaande ouders absoluut aanraden om een geboortereportage te laten maken. We vroegen dan ook aan Marry (een van de eerste geboortefotografen in Nederland) om uit te leggen wat een geboortefotograaf is. 

Wat is een geboortefotograaf?

Een geboortefotograaf legt het intense en bijzonder wonder, de geboorte van je kindje, vast. Geboortefotografie is een artistieke vorm die gaat om de pure emoties die komen kijken bij zo'n speciaal moment. Lees verder

10 jaar geleden

Dankjewel Remcosmama! Je hoeft de foto's natuurlijk niet online te zetten; je kunt er ook voor kiezen de foto's gewoon voor jezelf te houden. Over het algemeen kijken er alleen mensen op het blog die hier ook echt in geinteresseerd zijn, daarom heb ik er ook niet zo'n moeite mee. Zoals in het blog ook al genoemd is dit alleen wat als je jezelf daar goed bij voelt, voor jou is dat dus niet het geval.

10 jaar geleden

nah niets voor mij... Ik vind de vk, en verplegers in de kamer erbij al vervelend... hoe minder vreemden, hoe beter! De foto's NA de bevalling zijn wel mooi, maar die van tijdens en helemaal naakt en vulnerable vind ik toch wel erg prive... kudos dat jij ze zomaar op het internet durft te zetten, maar nee, niets voor mij :)