Snap
  • Bevallingsverhalen

De bevalling van onze dochter Felice

De bevalling van onze mooie dochter Felice. Het was het allemaal waard!

Om half 3 in de nacht werd ik wakker en had wat krampen. Naar de wc gegaan en een grote boodschap. Toen weer terug mijn bedje in gekropen. Om half 4 heb ik vriendlief wakker gemaakt met de mededeling dat het begonnen was. Hij meteen zijn moeder gebeld, want die zou Mike opvangen. Ondertussen ook de vk gebeld, de weeën kwamen vanaf het begin al om de 5 min. Schoonmoeder was er denk ik rond 4 uur. We staan in onze slaapkamer te overleggen hoe, wat, waar met Mike en ik moet ineens spugen en plas heel mijn broek vol. Mike daarna wakker gemaakt, geknuffeld en mee gegaan met oma. Om half 5 was de vk er is tot half 7 gebleven. Ik had helaas pas 2 cm ontsluiting, dus afgesproken met de vk dat ik maar een bad moest nemen en dat ze om half 10 terug zouden komen. Voordat ik in bad ging heb ik nog meer moeten spugen. Ik kon niets meer binnen houden. Vervolgens een klein uur in bad gezeten en toen was ik er klaar mee. Ik wilde er uit. Dus eruit en weer op bed. Ondertussen waren de weeën zo heftig dat mijn vriend de vk gebeld heeft met de vraag of ze eerder konden komen. Om 9 uur was de vk er. Net voordat ze me inwendig wilde onderzoeken, braken spontaan mijn vliezen. Ik had 5cm ontsluiting ondertussen. Dus tussen de weeën door aangekleed, naar beneden de auto in op weg naar het ziekenhuis. De vk zei dat we toch wel moesten opschieten. Om 09.40 waren we op de verloskamers. Ik moest van de vk even gaan plassen zodat mijn blaas goed leeg zou zijn. Ik naar de wc. Op de wc hoefde ik niet te plassen, maar had poepdrang. Ik moest meteen van de wc afkomen en werd onderzocht. Ja hoor 10 cm ontsluiting. Ik mocht gaan persen! Het was 9.50 uur. En om 10.50 uur is Felice geboren. Man, man, man, wat deed dat zeer!! Pfff. ( mijn vorige bevalling heb ik niets gevoeld i.v.m. de ruggenprik ) nu dus een bevalling zonder enige pijnbestrijding. Nooit meer!!. Ik ben niet geknipt, maar gescheurd. ( 30 hechtingen! )... Respect voor alle mama's, wat een kanjers.

9 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd met jullie dochter, heel veel geluk samen!

9 jaar geleden

Wauw! Wat een topper ben je :) ik heb bij de eerste ook een drama bevalling gehad met ruggenprik, maar die werd uitgezet toen ik persdrang kreeg :( met als einde een vacuümpomp en een grote knip :( ook veel hechtingen (26) en die deden best pijn... De 2de zonder pijnbestrijding gedaan en dat was een stuk makkelijker heeft 5 uurtjes geduurd en kwam er zonder kleerscheuren vanaf :) ieder bevalling is anders en misschien is het de volgende keer een stuk makkelijker :) nu lekker herstellen en vooral veel genieten van je mooie kindjes :)

10 jaar geleden

Wauw !! gefeliciteerd !!heftig verhaal met 30 hechtingen en dat bij 2e kindje is niet niks...sterkte ermee..en probeer te geniet van de kleine...(kleintjes) Liefs,