{{ message.message }}
{{ button.text }}

de bevalling van ons wondertje

Afbeelding blog 'de bevalling van ons wondertje'

na 40 weken en 6 dagen was het dan zover de bevalling begon...

s'nachts rond een uur of 12 had ik nog eens een flink potje zitten janken. ik had zo gehoopt dat ik dit jaar mijn eerste moederdag zou vieren en nu was het zover moederdag begon maar nog steeds geen teken dat de baby zich zou melden vandaag.

het was s'morgens rond een uur of 6 zoals vaker de laatste weken had ik beroerd geslapen tot ik ineens wakker schoot. had ik nou echt in mijn bed geplast dat kon er ook nog wel bij.
tot ik voelde dat het bleef stromen dit waren mijn vliezen ik wist het zeker!!
snel mijn man wakker gemaakt en hem wat handdoeken en een maandverbandje laten pakken gelukkig was het vruchtwater helder en met mijn handdoekje heb ik me verplaatst naar de woonkamer.
tegen manlief gezegt dat hij best nog even verder kon slapen want dat het best nog even kon gaan duren aangezien ik nog geen weeen had.
rond een uur of 7 begonnen de weeen maar deze waren nog goed op te vangen en nog erg onregelmatig maar het besef dat het was begonnen begon binnen te komen.
zenuwachtig omdat ik niet wist wat er zou gaan komen en blij omdat we ons kleintje binnenkort zouden gaan ontmoeten ging ik de weeen timen.
rond 8 uur de verloskundige gebeld en afgesproken dat als de weeen regelmatiger en niet meer op te vangen zouden zijn ik nogmaals zou bellen.
zo heb ik nog 2 uur rondgelopen en even gedoucht tot ik besefte dat ik alleen nog op mn knieen de weeen op kon vangen.
ondertussen was manlief ook weer wakker en gaan douchen en heb ik nogmaals de verloskundige gebeld.
er kwam iemand aan.
om 11 uur was ze er en meteen ging ze even kijken hoever ik al was waar ze verwacht had 1 a 2 cm aan te treffen zat ik al op 5cm en aangezien het zo vlug ging moesten we snel naar het ziekenhuis als ik daar wilde bevallen.
bepakt en bezakt vertrokken we naar het ziekenhuis met ondertussen onhoudbare weeen.
eenmaal in het ziekenhuis heb ik gevraagd of ze me niet konden platspuiten de verloskundige wilde eerst even kijken hoever ik nu was.
het was 12 uur en na even meten tussen de weeen door bleek dat ik al op 9cm zat.
platspuiten zat er niet meer in 😉 (achteraf heb ik dat ook alleen geroepen in het heetst van de strijd en viel het allemaal wel mee).
om half 1 begonnen de persweeen en na een klein half uurtje persen had ik om 12:56 hem in mijn armen ons kleine wondertje.
na eerst een uurtje geknuffeld te hebben en de opa's en oma's op de hoogte gesteld te hebben.
werd de kleine daarna gecontroleerd en bleek ook met de kleine alles goed te zijn!!

het was een droombevalling en zonder al te veel moeilijkheden (was een klein stukje ingescheurd) werd ik op moederdag voor het eerst moeder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je