{{ message.message }}
{{ button.text }}

De bevalling hoe het allemaal begon

Hallo allemaal!

Afbeelding blog 'De bevalling hoe het allemaal begon' Achtergrond blur afbeelding

Mijn ziekenhuisbevalling hoe het allemaal begon!

Met ongeveer 38 weken moest ik op controle komen bij de verloskundige, buik gevoeld baby ligt ingedaald, check.
Hoewel ik niet snel au roep vertelde ik toch maar aan de verloskundige dat ik de afgelopen weken last van buik krampen had, en dat ik niet goed in mij vel zit. Het hoorde er allemaal bij en het waren voorweeën vertelde ze, prima! Dus ging met een sticker naar huis.

De weken erna vlogen als het ware voorbij en had nog een aantal keer in de avond last gehad van voorweeën, een paar keer gehad van 'Oh het gaat nu echt beginnen - timer erbij gepakt maar helaas - vals alarm.

Nog een keer op controle bij de verloskundige en alle checks waren goed. De verloskundige vertelde mij dat ik volgende week niet meer op controle hoefde te komen want dan zal de baby al wel geboren zijn. Met een grote lach op mijn gezicht ging ik terug naar huis.

Toen was ik opeens 40 weken zwanger! Hallo uitgerekende datum en Hallo *met een hoofdletter H* voorweeën. De hele nacht lag ik wakker door de voorweeën maar het wilde niet doorzetten, om 11:00 uur werd het mij even teveel en belde man op zijn werk dat ik het niet meer aan kon. Ik klaag niet snel..
Ik moest van hem de verloskundige maar op bellen kijken of hun wat kunnen doen en dat ook maar gedaan, om 14:00 uur kwam de verloskundige langs, ik had 1,5 cm ontsluiting en ze ging weer naar huis wel hebben we om 16:00 uur weer afgesproken.

16:00 uur
Verloskundige is weer gekomen en heb nu 2 cm ontsluiting ik geef aan dat ik wat bloedverlies heb gehad in die tussen tijd.
Niks aan de hand de voorweeën zijn wat afgenomen en moest in bad gaan.

20:00 uur
Ik ben in bad geweest en de verloskundige staat weer voor de deur, er is nog geen vooruitgang kwa ontsluiting en de voorweeën zijn zo goed als weg!
Omdat het vandaag 6 februari was dus de uitgerekende datum vond ze het een slim idee om maar een nachtje naar het ziekenhuis te gaan, om wat te kunnen slapen. Ze neemt contact op met het ziekenhuid en er word afgesproken dat ik een prik pethidine krijg, heerlijk slapen! (Heb wel alvast de vluchtkoffer bij want je weet maar nooit!)

22:00 uur
We komen aan in het ziekenhuis en krijg een kamer aangewezen. Wat een mooie suite! En hoogtepunt mijn man mag bij mij blijven slapen. Er komt een verpleegster aan en die legt mij aan de CTG en ze prikt een infuus wat 3 keer fout gaat en ik bijna flauwval, oeps.
Ik en man spelen wat op onze telefoon en praten met elkaar.

23:00 uur
De gynaecoloog komt zichzelf voorstellen met een verpleegkundige, en ze heeft gelijk een mededeling, namelijk dat er weeënactiviteit te zien is op de CTG, oh - huh heb niets door gehad! Ze wilde kijken of er vorderingen zijn en voelt.... 4 cm ontsluiting !! En de prik met pethidine kan ik vergeten want ik ben officieel begonnen met de bevalling.

03:00 uur
De gynaecoloog komt weer binnen en voelt hoeveel cm ontsluiting ik heb 8 cm! Wow. Het gaat snel. De gynaecoloog geeft aan dat ze de vliezen wilt breken, en dat doet ze (03:45). En vanaf dat moment gaat het heel erg snel.

04:30 uur
PERSDRANG!!!!! ik lig heel relaxed en opeens kom ik omhoog man lag ook heel even met zijn ogen dicht, die springt ook omhoog "wat is er aan de hand" ik heb persdrang het kan niet anders druk op het belletje schreeuw ik uit en beweeg onrustig met mijn billen want wat een gék gevoel zeg.

Man drukt op het belletje en daar komt de verpleegkundige, ik zeg haar dat de gynaecoloog móet komen want ik heb persdrang. Nou de gynaecoloog was bezig dus die zou over 5 minuten terug komen - oke - nog geen 1 minuut later schreeuw ik tegen mijn man dat hij maar weer moet drukken want ik hou het niet meer uit. De gynaecoloog komt binnen met de verpleegkundige en ze voelt. Jahoor 10 cm ontsluiting en mag mee persen. Hoera! Ons meisje kan geboren worden na 24 minuten wordt daar ons mooie meisje geboren (05:14) haar naam is Nour en ze weegt 2702 gram!

Na 6 minuten komt de placenta
Duur gebroken vliezen 1 uur en 29 minuten
Duur ontsluiting 5 uur

Een heel mooi meisje rijker incl 10 hechtingen en labium ruptuur.

Het was een hele mooie en snelle bevalling in totaal bijna 7 uurtjes!

Maar het einde was niet helemaal zoals gepland en er volgde 2 dagen ziekenhuis met onze kleine meid! Stay tuned vervolg komt snel.

Groetjes!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je