{{ message.message }}
{{ button.text }}

De bevalling ging anders van verwacht

Afbeelding blog 'De bevalling ging anders van verwacht'

Mijn vliezen waren gebroken en gek genoeg nam dit alle stress en spanning weg, nu wisten we het zeker ons meisje kwam eraan. ‘S ochtends belde ik de verloskundige om te vertellen dat mijn vliezen die nacht waren gebroken maar alles nog rustig was. Ze maakte een afspraak om in de middag even langs te komen over hoe de stand van zaken was. 

Wij besloten om “gewoon” de dag door te gaan, deden een boodschapje en deden nog wat in het huishouden. De verloskundige stond om 14:00 uur op de stoep en ze vertelde dat ze niet zoveel kon doen, mijn vruchtwater was helder en ik voelde me goed. Ze stelde voor om alvast contact met het ziekenhuis op te nemen om te vragen of er de volgende dag plek was voor het inleiden, mochten de weeën niet doorzetten.

De weeën bleven uit en we vertrokken de volgende dag om 06:00 uur naar het ziekenhuis. Dit verliep niet als verwacht, ze prikten het infuus 3 keer mis en uiteindelijk moest het hoofd van de IC gebeld worden om mijn infuus te zetten. Het infuus zat erin en we konden beginnen, dacht ik.... De weeën opwekkers stonden aan en de dosis was weliswaar verhoogd, maar ze waren vergeten het slangetje aan mijn infuus te koppelen. Mijn vriend attendeerde een verpleegkundige erop en zij deed dit alsnog, met een weeënstorm als gevolg.

3 uur lang verging ik van de pijn, mijn lichaam was verkrampt en praten ging niet meer. Ze besloten de weeën opwekkers eerst uit te zetten maar helaas mocht dit niet baten. De ontsluiting bleef steken om 4cm en tot overmaat van ramp was de enige kans op een natuurlijke bevalling, een ruggenprik. Dit had ik niet verwacht en zeker niet gewild, maargoed wat moet dat moet en alles voor onze kleine meid.

De ruggenprik zat erin en ik kon eindelijk weer een beetje ontspannen, helaas kwam de verloskundige 2 uur later tot de conclusie dat de ontsluiting nog steeds op 4cm. Mijn vriend vroeg zich af of de weeën opwekkers niet weer aan moesten. Dit leek de verloskundige “wel handig”. 

Eindelijk maar toch vorderde ontsluiting, en na 19 min persen om 23:49 uur was ze daar dan eindelijk! Onze kleine Chloë ❤️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je