{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar is ze ons lieve meisje

Iris!

Afbeelding blog 'Daar is ze ons lieve meisje' Achtergrond blur afbeelding

Zoals jullie in mijn vorige blog misschien wel hebben gelezen. Ik had 8cm... Wow!  nooit  verwacht! Ik kreeg uitleg van de verloskundige dat ze eerst de gynaecoloog moesten opbellen, de kinderarts en nog een paar verpleegkundige. Ze vertelde mij dat zodra mijn dochter er uit kwam ik misschien niet met haar mocht knuffelen afhankelijk van hoe ze het zou gaan doen zodra ze eruit kwam. 

Voor nu moest ik mijn kleine meisje nog maar even in mijn buik houden tot iedereen aanwezig was. ( dit ging natuurlijk makkelijk aangezien ik voor mijn gevoel dus al de halve avond al 8cm had) nadat iedereen gearriveerd was kreeg ik weeen opwekkers. Dit omdat ze wilde voorkomen dat ik veel bloed zou verliezen. Vorige zwangerschap verloor ik meer dan 2 liter door een luie baarmoeder. Zo gezegd zo gedaan ween opwekkers aan en ik zou moeten wachten tot de 10cm. 

Ik gaf zelf voorzichtig aan dat ze mijn vliezen moesten breken want alle 5 bevallingen hiervoor zijn ze nog nooit spontaan gebroken. Na een paar min wachten werd er toch besloten idd mijn vliezen maar te breken. 

Voorzichtig gaf ik aan dat ik het gevoel had dat als ze die breken ik meteen de baby er bij uit druk... Volgens de verloskundige kon dit niet want hey had pas 8cm... (ja nog steeds) al met al... 

Ze ging de vliezen breken en toen ze dat deed voelde ik zown enorme persdrang dat ik haar handen en mijn dochter er tegelijkertijd uit perste. Daar was ze dus.... alle artsen werden geroepen en kwamen meteen binnen. 

En ik... ik hoorde mijn dochter....Ze huilde, ze huilde zo hard!!! Ik wist zeker dat het goed was, ons meisje! Ze doet het zo fantastisch goed!!! Ik mocht haar zelfs vastpakken en papa de navelstreng los maken. Wat voelde ik in eens een ontzettende ontlading. Ik ben al die dagen en vooral die dag zo bang geweest, en wouw... alles ging goed! 

Ik heb even flink geknuffeld met ons meisje en haar goed bekeken... Goh zo klein en al zo af!! Wat een prachtig kind!! Ze werd gewogen waar ik bij was (1830gram) en toen moest ze helaas de couveuse in en naar de couveuse afdeling. Daar ging ze me kleine poppetje... samen met papa. 

Ik dacht dat ik dan maar eens lekker ging douchen... helaas was dat niet het geval want het was druk en werd van mijn kamer af gestuurd naar een ander kamertje.. ik mocht nog eventjes kijken waar mijn dochtertje lag en werd daarna weer terug naar mijn kamer gebracht. Daar lag ik dan moederziel alleen zonder mijn meisje. Wat voelde dat verschrikkelijk leeg.... 

In een volgende blog zal ik vertellen hoe ik mijn kraamweken heb ervaren. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je