Snap
  • Bevallingsverhalen

Daar is ze dan! Haar naam is Layla <3

Over de uren na de keizersnee, onze hereniging en de dagen die volgden. Wat een heerlijkheid!

Daar is ze dan! Haar naam is Layla <3

Daar lag ik dan, op de uitslaapkamer zonder kind, man of echte bewustheid van de afgelopen uren/dagen. Iedere keer als ik in slaap viel schrok ik weer wakker met de vraag in mijn hoofd: wat is er nou eigenlijk gebeurd!?

Na een uur mocht ik eindelijk naar m'n kindje - en man niet te vergeten ;) Mijn moeder en een verpleegster kwamen mij halen. Op dat moment brak ik. Ik was zó moe, zó onder de indruk en ik had gewoon écht even wat liefde nodig.

Daar gingen we dan, door de gangen, op weg naar mijn kindje. Ze hadden expres gewacht met het aankleden e.d. zodat ze nog even zo bij mij kon liggen. Oh wat was dat heerlijk. Wie deed me wat? M'n man zo trots als een pauw en ukkie gewoon prachtig!

En ze hoefde niet naar de neonatale afdeling waar eerst nog sprake van was gezien mijn koorts na de ruggenprik, waarvoor ik weer antibiotica kreeg. Ze mocht heerlijk bij mij blijven.

In de avond ging iedereen weg en toen drong het écht door. Ze is hier, bij mij, van mij.

Ruggenprik werd in de avond stop gezet en de volgende ochtend zou de katheter eruit.

De volgende dag rustig aan begonnen met borstvoeding en wat familie voorgesteld aan de uitbreiding. Verder nauwelijks iets, want je kan zelf nog bar weinig. Ik ben geholpen met douchen en dat was het dan weer. Weer in dat bed waar je al tijden aan vast zit...

Maar wel gigantisch genieten van het kijken naar die kleine, ruiken, knuffelen, kroelen en voeden. Ook d'r vader, die nooit had gedacht zo gek te kunnen zijn op een baby :)

Vandaag zelf gedoucht en gekeken bij het badderen. Gevoed op een stoel en toen weer dat stomme bed in. Nu ligt de kleine dame heerlijk op mijn borst te slapen en ze mag zo weer. Aangezien ze 7% is afgevallen voeren we de frequentie wat op en kolven we tussendoor om extra te stimuleren. Kleine veelvraat. Vannacht had ze nogal zuigdrang en was mijn voeding simpelweg te kort.

Vanavond komt haar papa ook weer even knuffelen en bijpraten en dan mogen we hopelijk morgen weer naar huis. Nu weer even lekker genieten en hopelijk na de komende voeding nog even slapen.

Tot blogs!

8 jaar geleden

Bedankt voor de tip, ik doe zeker niet moeilijk over bijvoeden, maar stimuleer dat van mezelf nu wel extra en leg haar zo vaak ze wil (en mijn tepels leuk vinden) aan :) Vind het ook wel gezellig en gun haar om de rust die ze krijgt van een vol buikje. Dit betekent voor ons beiden ook een wat prettigere nacht ;) Genieten doen we volop, ondanks het hele leer proces er omheen!

8 jaar geleden

Als eerste van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Het klinkt allemaal zo bekend, ik heb ook een moeilijke bevalling gehad die eindigde in een keizersnee. Ik wil je wel 1 tip geven, denk even goed na over bijvoeden. Zelf heb ik enorm geworsteld met bv. Deze kwam niet goed op gang en het was kantje boord of onze zoon moest opgenomen worden. Het is niet erg om wat bij te voeden zeker al je heel lang geprobeerd hebt om te bevallen en het toch een keizersnee werd. Het is nu voor mij een stuk makkelijker om het te zeggen maar toen was het zo verrekte lastig dat ik er bijna niet aan durfde te denken. Houd de huidskleur in de gaten, als deze te geel word vraag dan echt om bijvoeding, zeker als het gehalte in het bloed wat hier mee te maken niet snel daalt. Dit is natuurlijk niet de leukste reactie die je wilt lezen maar ik zou het zo naar voor jullie vinden als je meisje toch op de kinderafdeling opgenomen moet worden. Verder, heel veel sterkte met je herstel, doe voorzichtig, vraag hulp waar het nodig is en vooral GENIET, GENIET EN GENIET.