{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzondere dag... vervolg

Zaterdag ochtend; Noah was nog geen 24 uur oud het was inmiddels 09.00 uur maar er was nog geen kraamzorg om 09.30 uur ook niet, toen zijn we maar eens gaan bellen. De organisatie kon ons vertellen dat er die ochtend ook niemand zou komen (fijn dat we daar even over geïnformeerd zijn..) Om 13.00 waren we aan de beurt... sta je dan (in mijn geval lig je dan) met een newborn baby van nog geen 24 uur oud!

Afbeelding blog 'Bijzondere dag... vervolg' Achtergrond blur afbeelding

Ik wilde heel graag borstvoeding geven.. Noah werd vrijwel meteen na zijn geboorte in het ziekenhuis aangelegd, maar dat ging niet geheel zonder pijn hij beet elke keer zo hard op mijn tepels dat ik door de grond ging van de pijn. Afbeelding blog 'Bijzondere dag... vervolg'

Ik had die hulp van de kraamzorg die eerste ochtend dus echt wel nodig om me daarbij te helpen / ondersteunen, maar ja er kwam die ochtend helaas dus niemand.

Wij hebben toen de verloskundige geïnformeerd over dit hele voorval, die vond het belachelijk, zij heeft de organisatie ook nog gebeld en ze kwam meteen zelf onze kant op om ons op weg te helpen, onze redder in nood, zo lief.

Zij heeft ons als newborn papa en mama die ochtend op weg geholpen, maar de borstvoeding ging door merg en been en dat was echt geen pretje. Helaas bleef dat zo.

Samen met de verloskundige hebben we toen besloten, om die ochtend Noah bij te voeden met kunstvoeding. Zodra er hulp van de kraamzorg kwam, konden we met de borstvoeding aan de slag gaan (en niet heel slim van ons.. maar kunstvoeding hadden we dus helemaal niet in huis, omdat we er helemaal van uitgingen dat het met borstvoeding wel ging lukken.) Beetje dom, I know, dus dat gaan we deze keer wel even anders aanpakken en zorgen dat er wat in huis is.

Dus als newborn papa ging Jasper snel een pak kunstvoeding halen, zodat Noah kon worden gevoed. De verloskundige adviseerde ons om het via een spuitje en een slangetje te geven, wat vast gemaakt werd aan onze pink, zodat hij nog niet aan de speen van de fles zou wennen en mijn tepel nog wel zou accepteren. 

Afbeelding blog 'Bijzondere dag... vervolg'

Ook hielp de verloskundige ons op weg met de verdere verzorging en stelde ons gerust dat het ons al goed afging. Toch waren wij en de verloskundige nog steeds verbaasd dat er gewoon helemaal niemand van de kraamzorg was om ons te helpen met deze nieuwe ervaring.

Die middag werd het gelukkig helemaal goed gemaakt met de komst van Jolanda, wat een fijne vrouw en wat een rust straalde zij uit. De eerste dag bleef ze tot 19.00 uur en de volgende middag was ze er weer (de ochtend moesten we nog wel zelf doen, want er was nog steeds niet genoeg personeel om in te zetten voor alle baby’s die dat weekend waren geboren)

Vanaf maandag was Jolanda er gelukkig hele dagen. Wat fijn en wat een rust gaf dat.

Waar we zaterdag ochtend nog met onze handen in ‘t haar zaten/ lagen, hebben we uiteindelijk een top kraamweek gehad.

De hele week hebben we geoefend met borstvoeding, ik wilde ‘t zo graag, maar man o man, hij zoog niet, maar beet. We hebben een kolfapparaat gehuurd maar ook dat ging niet. Tepelhoedjes geprobeerd, dat ging ook niet, het deed gewoon zo’n pijn.

We hebben uiteindelijk besloten om volledig over te stappen op kunstvoeding, want down under was het ook nog een grote ravage.

Nu konden we voor mijn herstel down under gaan, zodat dat ik weer uit bed kon stappen, kon staan, kon lopen en Noah in zn eerste badje kon doen. 

Afbeelding blog 'Bijzondere dag... vervolg'

Dat de borstvoeding geven niet ging, zoals ik graag had gewild, voelde de eerste periode echt als falen.. ik wilde ‘t zo graag, maar ik trok het gewoon echt niet. Dan kan je denken jeetje, wat een mietje of een afhaker, tja dat is dan maar zo..

Na enkele weken begon dat gevoel van falen te slijten en dacht ik hé wie is er niet groot geworden op de fles en Noah heeft de eerste week wel wat binnen gekregen van de borstvoeding.

Lopen ging de weken erna ook steeds beter gelukkig, ik ging dan wel op mijn bibs de trap af en zat regelmatig op diepvries doperwten op een stoel, voor de zwelling down under maar, héé! alles voor het herstel.

De eerste wandeling was ook een feit, wat was ik trots dat ik eindelijk buiten achter de wagen kon lopen 

Afbeelding blog 'Bijzondere dag... vervolg'

Helaas heb ik nog steeds last van mijn bekken en stuitje n.a.v. de bevalling. Er komt door mijn huidige zwangerschap weer extra druk op.. maar als ik dan naar ons vrolijk mannetje kijk en denk aan dat andere mannetje wat in mijn buik aan ‘t groeien is dan maakt dat me zo blij en vergeet ik even de pijn die ik nog altijd heb.

Alle clichés zijn waar, wat is ‘t toch geweldig om mama te kunnen en vooral te mogen zijn ♡♡

Voor de komende bevallig zal ik eerder besluiten om naar ‘t ziekenhuis te gaan en niet meer te twijfelen bij de 7 centimeter met het risico om met 10 centimeter en met persweeën in de auto te stappen om alsnog naar het ziekenhuis te gaan. (lees: ‘bijzonder dag’ deel 1)

Borstvoeding wil ik zeker weer gaan proberen bij onze 2de zoon. Ik hoop zo dat het deze keer wel gaat lukken. We gaan het zien. Wel zat ik te denken om deze keer eventueel een lactatiekundige in te schakelen mocht het weer niet lukken. Hebben jullie misschien nog tips en tricks voor me wat het misschien dragelijker gaat maken om toch de eerste maanden borstvoeding te geven.

Tot zover mijn bevallingsverhaal en the day after van een bijzondere dag,

Tot snel! Liefs Evi

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je