{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevallingsverhaal Sanne.

Afbeelding blog 'Bevallingsverhaal Sanne.'

Bevallingsverhaal van Sanne

Om 15:30 verloor ik vocht wat zoetig rook en gelijk maar de verloskundige gebeld. Moesten meteen even langskomen. Ik gelijk Arjan gebeld met het nieuws en hij was binnen 30 min thuis en gelijk door gereden naar de vk. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd ik aan een ctg gezet en zei nog voor de lol tegen Arjan kijk ze komen om de 5 min wie weet vanavond en bleef het in de gaten houden uiteindelijk kwamen we bij de gyn en deed met een eendebek (auwww) onderzoek of het vruchtwater was, na lang wachten in de wachtruimte waar ik het ook in de gaten hield inmiddels kwamen ze nu al 40 min om de 5 min. Toen de gyn ons het nieuws vertelde zei hij nog van nou als ik jou zo zie kan het zo maar eens vanavond zijn.

We mochten naar huis, onderweg werden ze steeds pijnlijker en moest ik flink meezuchten. Thuis even snel wat gegeten en maar gebeld. Ja hoor het was begonnen en toen de vk voelde naar de onsluiting had ik al 3 cm. Dit was rond 7 uur / 8 uur. We mochten rustig naar het geboortecentrum waarna de andere vk de bevalling ging doen. We waren er rond half 10 eenmaal daar moest ik flink zuchten en maar eens ook onder de douche gestapt, maar daar werd ik niet lekker van dus hup terug op bed toen ze er eenmaal was keek ze even en werden mijn vliezen gebroken (half 11) Abby was even op de gang, want opa was er nog niet om op te passen. De weeën werden steeds heftiger en Arjans vingers blauwer ik kneep het helemaal blauw van de pijn. Uiteindelijk was opa er en werd Abby meegenomen naar de wachtkamer.

Het werd steeds pijnlijker om 12 uur vroeg ik of ik alsjeblieft een prik in me bil kon krijgen met morfine hoewel ik dit eigenlijk niet wilde. Ik moest dan een half uur wachten, omdat ze dan Sanne in de gaten wilden houden voordat ik het kreeg, toen dat om was kreeg ik weer flinke weeën en vroeg of ik het kon hebben en erna druk.

Kreeg te horen dat het te laat was, O nee dacht ik opa kon me horen tot in de wachtkamer haha! Verloskundige vertelde als we nu gaan beval je in de lift of zelfs de gang! Ze keek hoever de ontsluiting ik had en ja hoor ik mocht persen. Tot me verbazing deed dat totaal geen zeer. De vk zei het hoofdje is er al toen ik effe op adem wou komen. Ik geloofde het niet en kreeg een slok te drinken en een spiegel ervoor. En ja hoor hoofdje was er al! En een perswee later was ze dan geboren!

Het viel de vk op dat de navelstreng wel erg dun was en erg kort Arjan heeft de navelstreng doorgekipt, mooi roze van kleur en een flinke meid. Even later scheurde de navelstreng los van de placenta. Sanne werd onderzocht het mocht een kwartier duren voordat die eruit moest komen Sanne was precies 4000 gram geboren op vrijdag de 13de juli 2012 helaas kwam het er niet uit
de vk vertelde dat het dan een keizersnee werd en werd naar de gynocologie  gebracht waar toch eerst werd geprobeerd het zo eruit te krijgen VERSCHRIKKELIJK! Weeën opwekkers gekregen en maar geduw op mijn buik en moest meepersen dat deed me toch zeer maar het lukte wel!
Sanne was lekker ingepakt mee gekomen das kon lekker naar haar staren. Ten slotte kwamen opa en Abby ook was al inmiddels half 2! opa wou net vertrekken met Abby totdat ik langskwam met Sanne en ze eruit was haha. Hebben we der toch al kunnen zien erna. Helemaal geweldig! Mooi getimed.

Abby vond het wel een beetje raar maar nu 6 maand later de dikste vriendjes al heeft dat ook niet lang geduurd haha was gelukkig meteen toen we thuis waren. Ik moest een nachtje te controle blijven, helaas kon Arjan dat niet en heeft de familie nog even allemaal gebeld en vrienden ge'smst. En erna opa gebeld van ik kom naar huis! drinken we nog een haha om 11 uur de volgende dag was ik weer lekker thuis! HEERLIJK

Alleen een verschrikkelijke kraamzorg maar was maar voor 7 dagen. Inmiddels alweer 7 maand en loopt l aan de hand, eet al lekker mee en al lekker samen met de grote zus in de zandbak... wat groeien ze snel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je