Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Inleiden
  • Trauma
  • Bevallingsverhaal
  • sterrenkijker
  • Vliezen
  • Gebroken

Bevallingsverhaal: Er lekt iets uit mij..

Deel 1 (en dag 1) van mijn bevallingsverhaal.

03 september – 03.00 uur

Pff, wéér wakker. Ik moet plassen, again. Slaapdronken waggel ik naar de badkamer, waar het me opvalt dat mijn onderbroek toch wel een beetje nattig is. Bah. Ik besteed er niet zoveel aandacht aan, gebeurd tenslotte wel vaker (gelukkig zullen meerdere vrouwen dit herkennen, ha-ha).

03 september – 07.30 uur

’S Morgens als ik weer wakker wordt voel ik toch even daar beneden, weer nattig. Het is wel heel waterig. Ik ga googlen (google was toch al mijn beste vriend in deze periode). Conclusie: óf vruchtwater óf waterige afscheiding. Dat laatste komt veelvuldig voor in de laatste periode van de zwangerschap. In 10 procent van de gevallen start de bevalling met gebroken vliezen, hmm. Nou, dat zal dit niet zijn; het is tenslotte zo minimaal, we gaan voor de afscheiding.

03 september – 12.00 uur

Zucht, stomme afscheiding, het lijkt wel serieus meer dan normaal te zijn. Google. Ja nee, het kan echt. Vruchtwater ruikt zoet en plakt niet. Oke, testje. Ik ruik niks, zeker geen zoetigheid. Afscheiding ruikt nergens naar. Oke, check. Plakt het? Hm, als ik het laat opdrogen op mijn vingers en mn vingers over elkaar haal is het wel licht plakkerig. Oke check, niks aan de hand dus.

03 september – 15.00 uur

Op google staat dat wanneer je op je arm blaast en er een straaltje vocht uit komt, toch je vliezen ergens gebroken zijn. Ik probeer het, tevergeefs. Nee hoor, geen enkel straaltje vocht te bekennen. Check, nog steeds afscheiding dus.

03 september – 23.00 uur

Wanneer begint die bevalling nou eens een keer? Ongeduldig in bed google ik nog maar eens een paar keer, mijn conclusie blijft (helaas) hetzelfde. In de hoop dat ik ergens een artikel vind dat me anders gaat vertellen, vallen mijn ogen langzaam dicht. Tijd om te slapen, niemand weet tenslotte hoelang dat gaat duren (hooguit een uurtje waarschijnlijk). 

Binnenkort volgt deel 2 (en dag 2) van mijn verhaal. Ben je benieuwd? Volg mij!