Snap
  • Bevallingsverhalen

Bevallingsstress....

Morgen start mijn 37ste week! HELP! Ik ben er niet klaar voor. Ik heb nog altijd geen perfecte naam en de nesteldrang is ook ver te zoeken!

Daar zit ik dan, als een zoutzak op de bank.

Afgelopen donderdagavond hebben we als gezin nog even snel een zwangerschapsshoot gedaan, de hele zwangershap voelt gehaast en gestrest dus voor mij was het belangrijk om even iets speciaals te doen. 

Man lief werkt 6 dagen in de week en ik zit dan wel lekker bij de deur maar de zorg voor onze zoon van bijna 2,5 is soms ook wel vermoeiend. Vooral omdat ik zelf niet vooruit te branden ben.  

Ik moet de babykleertjes nog strijken, de vluchtkoffer pakken, de keuken mag ook wel weer een schoonmaakbeurt, er moet hoog nodig gedweild worden, en de was stapelt zich ook in hoog tempo op..

Mijn energie is echt minimaal en heb helemaal geen zin om te beginnen aan het huishouden, maar als ik blijf uitstellen dan blijft het een zooi.. 

En dan hebben we ook nog geen voornaam voor ons kleine meisje. Ik vind het zo erg maar ik vind niks geweldig. We dachten er uit te zijn, maar nu slaat de twijfel toch weer toe en ben ik niet meer zo gek op deze naam. In mijn hoofd is deze naam zelfs al geen optie meer. 

Ik denk dat ik vandaag maar besluit om opnieuw op namenjacht te gaan op het internet.. En het huishouden? Dat probeer ik tussendoor een beetje op te pakken.

Jeetje waarom kan ik niet gewoon lekker genieten van de laatste weken, bij de eerste was het allemaal zo veel relaxter.

Ik kan niet wachten tot de kleine meid er is en hopelijk vind ik snel de rust weer terug.

7 jaar geleden

Ppff soort van herkenbaar..al ben ik nu pas 21 weken, we hebben echt nog amper wat gedaan..moeten nog beginnen aan de kamer, bij onze zoon (nu ook bijna 2,5) hadden we met 20.weken al de vloer liggen en het meeste was al geverfd. Ik kom ook nergens aan toe, naast mn werk en de zorg voor onze ondeugende lieve peuter en de vele doktersafspraken. De weekenden zijn snel gevuld met verjaardagen enzo. Kan je geen hulp vragen voor t huishouden? Ik zit daar nu zelfs al aan te denken! Die vluchtkoffer is niet super veel werk denk ik...missvhien heb je die eind van de dag wel ingepakt als je je vandaag ertoe kan zetten na al deze peptalk, hahaha. En de naam, mmm misschien als je samen met je man een top 3 maakt van jullie mooiste namen , en dit meeneemt in je vluchtkoffer dat jullie pas beslissen als je meisje geboren is??

7 jaar geleden

Had je bij de eerste wel nesteldrang? Hoeft helemaal niet te komen he.. En naam komt wel goed! De keuze die jullie uiteindelijk maken zal passen bij jullie en jullie meisje! Ik heb het beide keren geen nesteldrang gehad. Bij eerste hadden we maar 1 slaapkamer, haha dus niks in te richten. Kleertjes maar 1x gewassen. "Vluchtkoffer" ingepakt bij 40wk+10dgn, op de dag dat ik werd ingeleid. De dag ervoor juist stad in gegaan, met het idee nu kan ik nog makkelijk ff weg;). Bij tweede de naam pas in wk39 (en past perfect!), vluchtkoffer half klaar in wk40 (moest van mijn man) aangevuld bij 40wk+7, avond voordat ik ingeleid werd... Heb geen enkele stress ervaren, was juist heel relaxed doordat ik can nezrlf niks moest. Succes en geniet vooral

7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik ben nu ook bijna 38 weken zwanger en heb de hele zwangerschap al het gevoel dat ik telkens achter de feiten aan loop. Bij de eerste hadden we alles mooi op tijd klaar maar nu moet er nog steeds een hoop gebeuren. Naam hebben we gelukkig al maar geboortekaartjes bijvoorbeeld moeten we nog bestellen. Ik heb een stapel strijk was waar je U tegen zegt, de badkamer moet nog een grote beurt krijgen. Ledikantje en wiegje moeten nog worden opgemaakt, tassen voor het ziekenhuis nog ingepakt worden.... Dus met andere woorden, ik snap je helemaal. Ben ook vaak gestresst omdat ik bang ben dat ik niet alles optijd af krijg of dat de baby eerder gaat komen. Maar dat is natuurlijk ook niet goed voor de baby. Dus ik probeer het allemaal maar wat te relativeren. En gelukkig helpen m'n vriend en moeder ook wat meer mee in het huishouden zodat ik wat ontlast wordt. Succes in elk geval met de laatste loodjes!

7 jaar geleden

Nesteldrang... Sorry maar die heb ik 2 dagen voor mij bevalling pas gekregen. Het komt van zelf goed. En misschien je familie of vriendinmen vragen voor hulp met huishouden er is vast wel iemand die je wilt helpen. We leven helaas in een wereld waarin er geleerd word alles zelf te kunmen maar hulp vragen is nodig soms. Maar nogmaals alles komt goed dat weet ik zeker