{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevallingsdementie

Mijn tocht van een grijze naar roze wolk.

Afbeelding blog 'Bevallingsdementie' Achtergrond blur afbeelding

Ik wilde graag thuis bevallen, zonder pijnstilling, en op een baarkruk. Maar een bevalling kun je helaas niet plannen, dus uiteindelijk beviel ik na 36 uur met behulp van de vacuümpomp, pijnlijke rug- en been weeën, waarvoor ik na 18 uur een ruggenprik kreeg, geen persweeën en een subtotaalruptuur, waardoor ik zoveel bloed verloor dat ik 2 zakken bloed kreeg en nu nog (5 weken na dato) aan de ijzertabletten zit.
Toch is het cliché waar en ben je alle pijn en ellende vergeten wanneer je je hummeltje op je borst krijgt gelegd. Ik kon mijn ogen niet van haar af houden.
We moesten nog 3 dagen in het ziekenhuis blijven, maar mochten toen eindelijk naar huis.
Die avond lag ik voor het eerst plat in bed, in het ziekenhuis stond mijn bed voornamelijk recht overeind, en direct ging er een golf van pijn door me heen. Ik kon in geen enkele houding liggen van de pijn. De volgende dag direct de fysiotherapeut gebeld en hij kwam snel langs, wat bleek? Tijdens mijn geweldige bevalling had ik ook nog een nekhernia gekregen. Top!
Geen slaap, borstvoeding die maar niet wilde lukken (blijkt nu dat haar tongriem te kort is, morgen KNO), waardoor ik moest kolven en fles geven, en een natuurlijke drang tot alles opkroppen zorgden ervoor dat ik die eerste week elke avond met hartkloppingen en een zeer benauwd gevoel op de bank zat. Tot ik uiteindelijk volledig instortte, eerst bij mijn partner, vervolgens bij mijn moeder en toen bij iedereen die mij vroeg hoe het met me ging.
En dat huilen luchtte op. Eindelijk kon ik weer adem halen, en belangrijker, hulp zoeken. Ik ging naar de osteophaat, de fysiotherapeut, van de huisarts kreeg ik pijnstillers, en heb heerlijk veel gehuild. En nu, 5 weken na de bevalling kan ik er op terug kijken en zeggen "ach, het viel allemaal wel mee"

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je