{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevallings verhaal Fay

www.expeditiemama.wordpress.com

Afbeelding blog 'Bevallings verhaal Fay' Achtergrond blur afbeelding

Het is inmiddels alweer bijna zes jaar geleden maar hierbij deel ik mijn bevallings verhaal van mijn oudste dochter. Ik ben zo blij dat ik mijn bevallingen opgeschreven heb, het is zo waardevol om deze af en toe nog eens terug te kunnen lezen en wie had ooit durven hopen dat mijn eerste bevalling zo fijntjes, jawel, thuis zou verlopen. Lees je snel mee?

____________________________________________________________

 31-7-2012 werd ik snachts rond 3.00 wakker van wat buikkrampen. Die bleven zo rond het uur terug komen. Absoluut niet pijnlijk en nog zeker geen teken van het starten van de bevalling. We ‘slapen’ dan ook rustig verder. Om 7.00 gaat de wekker van Sander, tijd om op te staan want hij moet gaan werken, liever blijft hij thuis maar ik garandeer dat dat echt niet nodig is. Ik bel wanneer nodig, hij werkt tenslotte maar 500mtr van ons huis. De gehele dag loop ik rond met om +/- het uur een krampje. Sander komt om 18.15 thuis van zijn werk, snel eten we wat en besluiten om naar de verjaardag van mijn vader te gaan. Dat moet best lukken volgens mijn gevoel. Wel spreken we af dat Sander rond 21.00 opgooit om naar huis te gaan. We duiken op tijd in bed, met de gedachte dat dit wel eens een korte nacht zou kunnen worden. (Stiekem opgelucht dat het niet op de verjaardag van mijn vader geboren is.


1-8-2012 rond 4.30 werd ik wakker door krampen die nu toch wel een heel stuk sneller kwamen. Minstens om de 5a6 minuten. Manlief wakker gemaakt om even te klokken en te bevestigen dat het om de 5 min was. Na 2 uur volhouden, wat op zich een eitje bleek te zijn hebben we de verloskundige gebeld. Zij kwam om 7.30 bij ons aan. Ik liep toen nog steeds vrolijk rond. Ze wilde eerst even voelen hoeveel ontsluiting ik had, al 5cm! Maar mijn vliezen waren nog niet gebroken dus die wilde ze in een wee even doorprikken. Daarna ben ik nog gaan douchen. Na het douchen wilde ze opnieuw even de centimeters controleren om te bepalen of ze nog haar ‘bezoekjes’ kon gaan afmaken of hier bij ons zou blijven. Ze voelde al 7cm ontsluiting, dat ging vlot! Na een half uurtje wilde ik wat eten, iets zoets want ik voelde mee een beetje flauw worden. Ze adviseerde me om dit niet te doen ivm kans op overgeven. Dus dronk ik wat sterke limonade. Na mijn ‘suikershot’ ? moest ik voor mijn gevoel maar eens gaan liggen, mijn benen werden zwaar en rillerig. Vanaf toen ging het snel! Zo gauw ik lag, begonnen de pers weeën na 20 min persen was daar ons meisje! Om iets voor half 11 geboren.. Kleine cm ingescheurd maar met 2 hechtingen gepiept. Smiddags zat ik met het warme weer ( 31 graden) alweer heerlijk buiten!! Ik had er werkelijk niks mee geleden en was super snel al helemaal op de been.


Dit was echt een fantastische eerste bevalling!

                                      Liefs Kim♡


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je