Snap
  • Bevallingsverhalen
  • post_short

Bevalling of keizersnee?

Als je mag kiezen, bevalling of een keizersnee?

Ik zit me eigen af te vragen. Ik ben volgend jaar rond half juni uitgerekend. Maar nu vraag ik me eigen af, als ik er zou voor mag kiezen een natuurlijke bevallig of toch een keizersnee? Vanwege m'n medische redenen moet het in het zh.

10 jaar geleden

Ik woon niet in nl, iedereen hier moet in het ziekenhuis bevallen. Pijnbestrijding is er niet standard, en daar betaal je ook voor als je het wilt. Ikzelf ben echt van mening dat je lichaam ontworpen is om een baby ter wereld te brengen, dus om dan bij het eerste wee-tje al meteen voor pijnbestrijding te roepen vind ik echt niet nodig. Als je ingeleid wordt of keizersnee is dat iets anders, bij inleiden is het niet meer natuurlijk en kan je je jezelf niet meer bijhouden, maar zolang alles gewoon gaat zoals de natuur het ingesteld heeft, kan je lichaam het echt wel aan...niets "spartaans" of gevaarlijks aan! Sterker nog, google eens voor de lol de side effects van een epidural, dan zie je pas wat voor gevaren DAAR juist aan zitten. Hoe je ruggeprik de weeen stopt, waardoor je Pitocin nodig hebt om ze weer op te wekken, waardoor de pijnbestrijding weer vermeerd moet worden omdat de weeen sterker worden, waardoor de weeen weer verminderen door de epidural verhoging, en terwijl mamalief niets voelt, zit de baby in een weeenstorm en kan het op ten duur niet meer aan waardoor er 8 van de 10 keer een spoedkeizersnede aan te pas moet komen om baby te redden. Geloof me, ik heb mijn research gedaan en wat jij hier zegt over "gevaren" en dat het onnodig is om pijn te lijden bij een natuurlijke bevalling, is echt naast de feiten...Ga eens op youtube kijken naar "the business of being born" documentary (weet niet hoe goed je engels is, maar dat geeft je echt een beter zicht in een nutshell over wat je lichaam allemaal kan. je zal ervan versteld staan ;) Ik hoop het dit keer weer zonder te Mogen doen want amper 2 uur na de bevalling was ik alweer te been ;)

10 jaar geleden

Vond je het jammer dat je geen thuisbevalling had? Anders had je echt een Spartaanse bevalling gehad.. Dat is echt niet meer van deze tijd en onnodig met evt gevaren voor de baby en moeder. Een ziekenhuis bevalling, wanneer het nodig is zijn er specialisten in de buurt. Pijnbestrijding maken het allemaal aangenamer en je houd meer controle. Paniek geeft stress, wat weer slecht is voor het gehele proces (jezelf en de baby). Ieder voor zich natuurlijk maar zet alles goed op een rijtje en wees zeker van jezelf.

10 jaar geleden

Mijn eerste bevalling was geen pretje, veel pijn. Uit eindelijk een ruggeprik gehad. Bij een eerste bevalling wat je niet wat er allemaal gebeurd. Hoe het gaat lopen. Ik wilde eerst thuis bevallen, maar in het ziekenhuis bevallen. Ik zag bij de tweede bevalling er erg tegen op. De bevalling is erg mee gevallen. Ik heb Yoga gedaan en dat heeft er bijgedragen dat ik rustig en relaxd de bevalling in kon gaan. Geen pijnbestrijding nodig gehad. De bevalling is ook snel gegaan. Ik had er voor gekozen om nu in het ziekenhuis poliklinisch te bevallen. Dat is mij erg goed bevallen. zou het zo weer doen. Een natuurlijke bevalling is het mooiste. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij moet voelen. Je kan er nog op de dag zelf een beslissing maken. Succes met de laatste lootjes & bevalling.

10 jaar geleden

Hier drie keer natuurlijk, maar ik had dan ook geen gezondheidsproblemen. 1x ziekenhuis, 1x thuis (heerlijk!) en een keer geboortehuis. succes met beslissen.. Mocht het natuurlijk kúnnen, dan zou ik daar zeker voor gaan.