{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevallen in Coronatijd deel 2

De geplande keizersnede verplaatsen, doen ze dat nou echt....

Afbeelding blog 'Bevallen in Coronatijd deel 2' Achtergrond blur afbeelding

De laatste vrijdag voor mijn verlof werkte ik thuis en werd ik gebeld dat ik Jente van school moest halen omdat ze een snotneus had. En dat weekend gingen de scholen dicht en was de lockdown een feit. Dus in plaats van met de benen omhoog genieten van de laatste weken van de zwangerschap werd ik schooljuf, politie agente en entertainer. Maar wat hadden we mazzel met het weer vorig voorjaar, dus we zijn lekker veel in de tuin geweest. Stoepkrijt, fietswedstrijden en picknicken werden vaste prik.

En dan worden de regels in de ziekenhuizen steeds strenger, heb ik alleen nog telefonische afspraken, zelfs met de anesthesie voor het bespreken van de ruggenprik. Ook wordt het nog spannend of mijn man nog wel mee mag de OK op, maar dat komt later.

Dan komt het telefoontje om de datum te plannen, ik blijf het bijzonder vinden dat je vooraf de geboortedatum van je kind bespreekt. Natuurlijk hadden wij het er al over gehad en dachten dat het 20-4-20 of 21-4-20 zou worden. De 20e zou een mooie datum zijn, maar op maandag was er de kans dat er spoed keizersnedes tussen konden komen en op de 21e zou dat niet zijn. Daarbij was de 21e onze 5e trouwdag wat we ook wel heel bijzonder vonden. We kozen dus voor zekerheid en voor de 21e.

De tijd verstrijkt, de corona cijfers lopen op en ik vind het zelfs spannend dat mijn man nog wel voor zijn werk naar klanten moet. Ondertussen mij picnic account maar weer nieuw lezen ingeblazen en we komen nog zo min mogelijk buiten onze eigen bubbel.

Dan is daar een belletje van het ziekenhuis, ze sturen een brief op waarmee ik mij 2 dagen voor de keizersnede moet laten testen op Covid en helaas krijgt de afdeling gynaecologie geen OK op 21 april en ze zijn genoodzaakt mijn keizersnede te verplaatsen naar de 22e. Nou had ik vanalles kunnen bedenken, dat mijn man niet mee mocht bijvoorbeeld, maar dat ze de datum waar ik al weken naar toe leef zouden veranderen had ik nooit zien aankomen en ik was behoorlijk van mijn stuk gebracht! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je