{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevallen in Corona tijd

Afbeelding blog 'Bevallen in Corona tijd'

Toen ik net zwanger was had ik mij niet kunnen bedenken dat er een paar weken later een wereldwijde pandemie zou zijn. Laat staan dat ik er in moest gaan bevallen.

Tijdens de zwangerschap

Toen het net bekend was heb ik mijn verloskundige gebeld dat ik voorlopig niet meer langs zou komen zolang ik mij goed voelde. Door mijn astma ben ik risicopatiënt en wilde ik niet extra risico lopen. Ook de 20 weken echo moest ik alleen heen en heb ik mijn vriend ge-facetimed.

Pas toen ik last kreeg van bloedarmoede en ik dus wel langs moest komen, ben ik weer naar mijn verloskundige gegaan voor controles.

De bevalling

Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen en toen mijn bevalling begon waren de maatregelen niet meer heel streng. Mijn vriend en verloskundige mochten dus gewoon mee.

Wel moest ik tussen de weeën door gewoon in de rij gaan staan om de corona vragen te beantwoorden bij de ingang. Gelukkig mochten we gauw door naar de beval kamer en duurde de bevalling niet lang, we waren dus gauw weer richting huis. 

Uiteindelijk was het dus erg vergelijkbaar met mijn eerste bevalling en heb ik het dus niet als vervelend ervaren. 

Ben jij ook bevallen tijdens corona en hoe heb jij het ervaren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je