Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • ziekenhuis
  • Corona

Bevallen in Corona tijd

Toen ik net zwanger was had ik mij niet kunnen bedenken dat er een paar weken later een wereldwijde pandemie zou zijn. Laat staan dat ik er in moest gaan bevallen.

Tijdens de zwangerschap

Toen het net bekend was heb ik mijn verloskundige gebeld dat ik voorlopig niet meer langs zou komen zolang ik mij goed voelde. Door mijn astma ben ik risicopatiënt en wilde ik niet extra risico lopen. Ook de 20 weken echo moest ik alleen heen en heb ik mijn vriend ge-facetimed.

Pas toen ik last kreeg van bloedarmoede en ik dus wel langs moest komen, ben ik weer naar mijn verloskundige gegaan voor controles.

De bevalling

Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen en toen mijn bevalling begon waren de maatregelen niet meer heel streng. Mijn vriend en verloskundige mochten dus gewoon mee.

Wel moest ik tussen de weeën door gewoon in de rij gaan staan om de corona vragen te beantwoorden bij de ingang. Gelukkig mochten we gauw door naar de beval kamer en duurde de bevalling niet lang, we waren dus gauw weer richting huis. 

Uiteindelijk was het dus erg vergelijkbaar met mijn eerste bevalling en heb ik het dus niet als vervelend ervaren. 

Ben jij ook bevallen tijdens corona en hoe heb jij het ervaren?

3 jaar geleden

Tot nu toe niks gemerkt van Corona. Kwam er net voor de eerste lockdown achter dat ik zwanger was, wegens het verlies van ons eerste kindje extra controles gehad bij de vk en gyn. Mijn man mocht altijd mee naar de onderzoeken in het ziekenhuis. Wel veel controles bij de vk alleen gedaan. Maar dit hebben we niet als vervelend ervaren. Nu hopen dat baby snel komt 🙈 ben het wachten wel zat.