Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • keizersnede
  • Bekkenbodem
  • stuit
  • Bekkeninstabiliteit

Bekkenklachten na de zwangerschap..

Een zwangerschap is een aanslag op je lichaam zoals vele altijd tegen me gezegd hebben. Ja tuurlijk dacht ik altijd! Tot ik last kreeg van zwangerschaps HG en bekkeninstabiliteit. Doordat ik ontzettend vaak in het ziekenhuis moest zien liet ik die bekken gewoon een beetje voor wat het is. Ik had op dat moment al genoeg ellende en wilde dat er ook niet nog eens bij. Tot de bevalling kwam, het ging allemaal super goed alleen na de bevalling kreeg ik een irritante pijn die niet overging. Lopen lukte haast niet en zitten was een en al ellende. Mijn stuitje was namelijk helemaal uit zijn stand en stond scheef. Ook had ik een totaal reptuur opgelopen en moest ik eigenlijk naar de OK. Op zich gebeurd dit wel vaker alleen als die 3 keer recht moet worden gezet in 5 dagen tijd is het niet oké. De therapeuten wilden hier ook niet meer aan klooien omdat mijn bekken dit ook telkens te verduren kregen. Nu 7 maanden na de bevalling ondervind ik helaas nog steeds problemen aan mijn stuitje en bekken. Lang lopen en staan is echt niet prettig en langer dan 15 minuten zitten is echt niet leuk! Waarschijnlijk kunnen ze hier ook niks meer mee, ze willen het inwendig nog een kans geven. Het ergste van alles vind ik nog wel dat ik voor een 2e niet vaginaal mag bevallen. Natuurlijk is een keizerssnede ook prachtig maar toch het is ineens zo definitief. 

4 jaar geleden

Wat lief! Hier zijn de klachten als maar erger aan het worden. Morgen afspraak bij de pijnpoli en in november starten we met revalidatie inderdaad. Heftig he... hoop dat het met jou wat beter gaat... Ik moet maar eens een update schrijven na 5 maanden haha.

4 jaar geleden

Hoi, hoe gaat het nu met je stuit? Inmiddels al wat beter? Ik ben nu 7mdn verder en ook nog steeds last... heb nu intensief trainingsschema van fysio en als dat niet werkt naar een soort revalidatie centrum om opnieuw diagnose en behandeling. Erg benieuwd hoe het met jou gaat..

4 jaar geleden

Oh wauw ontzettend bedankt voor je bericht. Ik ga hier zeker eens naar kijken! Baat het niet schaad het niet toch? ?

4 jaar geleden

Hoi, jouw klachten komen overeen met die van mij. Ik ga nu naar een shiatsu therapeut. Werkt super bij mij! In het begin een aantal behandelingen achter elkaar gehad. Onderhoud het nu elke 8 weken. Misschien het proberen waard