{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alweer bijna een jaar later

Afbeelding blog 'Alweer bijna een jaar later'

Bijna een jaar gelden dat ik met een dikke buik de decembermaand in ging.
Toen hoopte ik dat uk nog even bleef zitten. 5-12 was de uitgerekende datum maar ik wilde graag later bevallen.
Nou ik kan je vertellen dat is gelukt! Na 3 strip pogingen begonnen om zaterdag op zondagnacht rond 2 uur de weeën. Ik werd rond die tijd wakker van onze oudste uk. Toen ik mij omdraaide werd het ligt vochtig in mijn pyjama broek. Dus hup naar de wc. Bij het afvegen licht bloed verlies. Vriendlief wakker gemaakt en vertelt. Tja en nu. Dit was nieuw voor ons aangezien de oudste uk ingeleid was. Toch maar de verloskundige gebeld. Ze was net klaar bij een andere bevalling en kwam wel even kijken. Rond 3 uur was ze er. Ja het is vruchtwater maar waarschijnlijk een hoge vliesscheuring waardoor ik maar zo weinig verlies. Ja je hebt ook weeën maar ze zijn nog veel te ligt. Bel maar als ze sterker worden en ongeveer 1 minuut duren. Prima. Vriendlief meer naar bed en ik ben gaan rommelen. Even douchen maar dat was niet ontspannend. Dan maar terug naar bed. Oef dat begon toch wel zeer te doen. App gedownload ja ze duren nu toch regelmatig 1 minuut en komen om de 4 minuten. Vriendlief weer wakker gemaakt. Het was ondertussen bijna 6 uur. Hij is gaan douchen en daarna op mijn verzoek de verloskundige gebeld en daarna opa en oma dat ze de oudste uk mochten halen. Om 7 uur was het even spitsuur. Oudste uk gedag gezegd. Wonderlijk genoeg had ik in de 5 a 10 minuten even geen weeën. Verloskundige kwam kijken en ja je hebt ongeveer 4 cm dus je mag naar het ziekenhuis. Wij de spullen gepakt en op weg.
In het ziekenhuis nogmaals gekeken. Nog steeds 4 cm. We gaan je vliezen goed breken. Nou dat hebben we geweten. Maar goed dat dat niet thuis was. We wisten dat er nog genoeg vruchtwater was maar zoveel 😲
Bij elke wee leek ik wel een plassende olifant. Ik stond en kon elke wee weer een nieuw matje krijgen. Toen dat eindelijk ophield na een wee of 10 weer in bed geklommen. Man wat deed het zeer en het schoot niet op. Om pijnstilling gevraagd. Keuze was lachgas of remifentanil. Heb voor lachgas gekozen. Woh dat was echt relaxed. In het begin hielp het niet maar na een paar teugen dreef ik heerlijk op een luchtbed in de zee. Na 1 uur gaf ik aan dat ik moest poepen. Binnen 1 uur was ik van 4 naar 10 cm gegaan. Ik mocht persen maar had een vochtring in mijn vagina die weg gemasseerd moest worden tijdens een wee. Woh weeën doen pijn maar dat....
Ik heb de verloskundige toen niet al te vriendelijk te woord gestaan.
Maar het persen was wel na 17 minuten gedaan en toen was daar onze 2de uk. Weer een ventje! Wat waren we blij en trots.
Na een bevalling van bijna 10 uur waren we weer een pracht kind rijker op de mooie dat van 17-12-2017!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je