{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alweer 7 jaar geleden

Maar als de dag van gisteren!

Afbeelding blog 'Alweer 7 jaar geleden' Achtergrond blur afbeelding

Op 30 weken controlle bij de vk. Even een urine testje. Weet je zeker dat jezich prima voelt? Ja hoor dat weet ik zeker? Ze loopt naar me toe met een bezorgt gezicht. Meet de bloeddruk en gaat op de stoel tegenover mij zitten.
En je weet zeker je voelt je goed? Ja... ik krijg een desjavu dacht ik nog! Want die vraag had ik toch net ook al beantwoord?!
Niet ziek? Hooftpijn? Sterretjes? Ja nouja ik ben vorige week één dag goed ziek geweest! Maar verder heb ik buiten al dat vocht nergens last van.
Oke, ik ga je toch doorverwijzen en zo snel als mogelijk. Want de urine test werd gifgroen dat betekend dat er heel veel ei-witten in zitten. Je bloeddruk is verontrustend hoog! En nog drong het niet door. Ze belde het zh en hoor haar nog zeggen kan het niet eerder?!
Ik had wel mijn man gebeld toen ik buiten kwam dat we s middags naar het zh moesten en wat de vk had gezegt. Hij zei meteen ik kom naar huis! Ach joh doe rustig! Het valt wel mee het komt wel goed!
Ik ben nog rustig kleertjes gaan shoppen wel nutraal want had geen idee wat het worden zou.
Ik kwam thuis mijn man in alle staten. Waar was jij nou? Winkelen! Kijk wat ik gekocht heb is het niet schattig? Ja lieverd heel schattig! Maar volgens mij besef jij niet wat er aan de hand is! Ik deed het weer af ach laat me toch!

In het zh gaf ik weer wat urine af en werd de bloeddruk gemeten. En ze reageerde zo rustig dat ik dacht zie je wel het valt best mee. Met de gyn gesproken en ik moest aan de ctg werd niet echt uitgelegd hoezo maar goed ze willen gewoon alles controleren. Prima toch!
Ik weet niet hoelang ik daar gelegen heb maar het was lang! We kregen honger en ik werd lastig van de honger van het liggen het wachten en niet weten wat er ging gebeuren en wat nu de bedoeling was. Hehe daar kwam iemand! We gaan u verplaatsen naar een verloskamer we hebben de kamer nodig. Oke.... en wat gaat er dan gebeuren ik lig hier al zolang ga ik nog huis vandaag? De gyn kijkt me aan onee mevrouw! U gaat niet meer naar zolang de baby nog in uw buik zit!
Jezus! Had dat niet wat suptieler gekunt denk ik achteraf. Op dat moment dacht ik alleen maar, nou dat me ook eerder verteld kunnen worden!
Mijn man naar huis om spullen te halen en te eten. Mijn zus kwam nog langs om me te steunen maar dat was echt niet nodig ik voelde me prima! Mijn ouder waten op vakantie dus die werden ook nog gebeld om door te geven dat het goed ging! Mijn zus had ze al eerder gebeld en mijn moeder was in paniek dus die was blij mij zelf te horen. Ook mijn vader zei je klinkt erg rustig. Ben ik ook! Geen zorgen!
Mijn man komt terug met spullen en na een kwartier worden hij en mijn zus vriendelijk verzocht te gaan want ze heeft rust nodig. Wat een onzin! Ik kan toch niet slapen! Toch zijn ze nog niet lang weg en ik val in slaap. Wat was het? Een kwartier een half uur? Stond de gyn naast me. We gaan je overplaatsen naar een ander zh! Je baby’s hartje valt nu en dan weg en het ziet er naar uit dat het niet lang meer goed gaat! en wij mogen hier pas halen vanaf 34 weken. Er word een ambulance gebeld en dan kan je man mee rijden.
De rit gaat goed en eenmaal aangekomen in het zh is alles zo rustig word rustig een kamer ingereden en wissel van bed. Het is een rustige omgeving de verplegers zijn rustig en ik val rustig in slaap. De dag erna word eindelijk uitgelegt wat de toestand is.
Ik ben erg ziek. De kleine heeft afentoe wat moeite vooral als ze mijn bloeddruk op de gewenste hoogte houden dus ze laten hem stijgen totdat de kleine het goed doet. Zolang het kan. De eiwitten in de urine zijn ook wel erg hoog. Van de 0,3 die je hebben mag heb jij er 0,11.
Zo ging het eigenlijk dagen lang rustig liggen niks doen en vooral rustig blijven.
Tot op vrijdag morgen 5 aug 2011. Er kwamen drie artsen binnen. Ik keek mijn man aan dit is niet goed! Normaal kwamen er maar twee😅... maar hun gezichten spraken boekdelen. Sorry maar we gaan niet langer wachten! De kleine gaat achteruit en we moeten jou bloeddruk steeds hoger laten gaan dat het wel goed gaat! Het word te gevaarlijk. Vandaag worden jullie papa en mama!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je