{{ message.message }}
{{ button.text }}

​5 x de irritantste uitspraken van een echtgenoot bij de bevalling!

Oww neee... zei je man dat nou echt?!?

Afbeelding blog '​5 x de irritantste uitspraken van een echtgenoot bij de bevalling!'

Opeens is het zover... Jij krijgt weeën en gaat met gierende banden naar het ziekenhuis. Je gilt en pakt de bevallingstas. Wat had je nou ook  alweer geleerd bij de bevallingscursus? Shit, help! Iemand! Daar aangekomen plof je neer op een rolstoel.  Je kijkt je man aan als een hert dat in koplampen kijkt. Er is geen weg terug. Je verwacht een hele hoop steun van je man! En dan zegt hij dit:

1. Het duurt al uren ... Ik ben zo moe, ik ga nog heel even slapen. Maak je me wakker als er wat is?

Wat? Zegt hij dat nou serieus? Als er iemand een pauze nodig heeft, ben jij het wel! Bedankt voor de steun he?! Als er wat is?! Als er wat is?! Ja, er is wat: je bent aan het bevallen, eikel!

2. Gaat het? Doet het erg pijn?

Wat denk je zelf? De pijn is niet te houden en het wordt steeds erger. Om maar niet te spreken van de skippybal die jij uit je poenanie moet persen. Oww, en heb ik het al gehad over de knipschaar en de vacuümpomp aan het einde? Dat is een extra pijndimensie. Ondertussen knijp je zijn hand aan gruzelementen en owww wee als hij zegt dat het 'pijn' doet.

3. Rustig blijven. Kan het iets zachter?

Nee, dat kan het niet. Denkt hij dat hij voor de lol op je onderrug moet rammen? Het zal straks alleen nog maar erger worden. Hij zal ook geluid maken als hij een rugbybal door zijn knakworst moet persen.

4. Ik zou graag met je willen ruilen, maar dat kan helaas niet. Het lijkt me zo mooi!

Vriend, even serieus, dat wil je niet.  Dus doe niet alsof. Gewoon niet. Wij zijn het sterkere geslacht. Wij moeten bevallen en dat is met een reden. Mannen kunnen de pijn niet aan. Kijk naar jezelf als je griep hebt...

5. Mijn moeder vraagt of ze straks langs kan komen! Kan dat?

Oke, prima dat iedereen zich bezig houdt met de latere planning. Maar ik leef van wee naar wee! Oef een minuut duurt lang weet je dat?! Ik kan niet verder plannen dan 1 wee. En als hij dat nou ook even doet? En of ze straks mag komen? Nee, ik lig straks met een scheur en uitgeput in bed. Ik wil samenzijn met ons nieuw gezinnetje. Hij niet dan?! Begrijpt hij dit niet?! Deelt hij deze mening niet?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je