{{ message.message }}
{{ button.text }}

#5 - Hij moet er toch uit...

Mijn bevallingsverhaal (deel 4)

Afbeelding blog '#5 - Hij moet er toch uit...' Achtergrond blur afbeelding

Yes! Ik had 9,5 cm ontsluiting! Ik moest nog even op mijn linkerzij gaan liggen zodat het hoofdje van de baby die laatste 0,5 cm weg zou duwen. In de tussentijd liep iedereen druk rond om alles klaar te zetten voor de geboorte. Een mega lamp voor mij, warme kruikjes voor de baby, het bed in stoelstand, en nog veel meer wat ik probeerde te negeren.

En toen was het zover! Ik moest terug naar mijn rug draaien, Mark hield mijn linkerbeen omhoog en rechts van mij stond een verpleegkundige. De mega grote lamp stond midden op mijn hoe-haa gericht, dat voelde niet heel charmant eerlijk gezegd! 😂

Als er een wee aankwam, dan moest ik een grote hap lucht nemen en zonder een enkel geluid persen. Dat ‘zonder geluid’ vond ik verschrikkelijk lastig! Vaak kwam er een kreun, steun en grom mee! 😂

Op het moment dat het hoofdje stond, schreeuwde ik het uit van de pijn, want wat deed dat ontzettend zeer!! Gelukkig snel daarna een wee, dus doorpersen...

En na totaal 41 minuten persen, was hij daar, onze prachtige zoon! ♥️

De weeënopwekkers gingen op vol aan, zodat kort daarna de placenta eruit geperst kon worden, alleen... ik had geen kracht meer over voor mijn gevoel! Even een paar minuten rust en toen kwam hij er toch met één pers uitgefloept (ja, sorry, gefloept).

Wat mij het meest opviel was dat de pijn van weeën en het staan van het hoofdje eindelijk weg was. Dit was een grote opluchting. Er moest nog wel wat gehecht worden, maar de gynaecoloog gaf aan dat ze me extra zou verdoven, fijn!

We hebben heerlijk met onze kleine vent geknuffeld, daarna ging ik douchen (incl bloedspoor van het bed naar de badkamer 🙈) en heb toen ook geplast. Dat moet zodat ze weten dat er niks kapot is gegaan van binnen. Ga dus nooit naar huis zonder geplast te hebben!

Om 15.41 uur is onze zoon geboren en om 20.30 uur, na een maaltijd, mochten we naar huis! Spannend hoor, maar ook heel fijn 😊

Willen jullie weten hoe het was om thuis te komen, de eerste uren met de kraamhulp en de eerste nacht?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je