{{ message.message }}
{{ button.text }}

#4 - Hij moet er toch uit...

Mijn bevallingsverhaal (deel 3)

Afbeelding blog '#4 - Hij moet er toch uit...'

Doordat de ontsluiting niet voldoende op gang kwam, moest ik aan de weeënopwekkers en werd ik medisch. Geen eigen verloskundige meer, maar de verloskundige van het ziekenhuis. Het was inmiddels 10.30 uur.

Vooraf had ik mezelf voorgenomen niet voor pijnstilling te gaan. Echter, doordat ik al zo lang een weeënstorm had, was ik helemaal uitgeput, en was ik ook wel toe aan een beetje verlichting. Ik kreeg toch al een infuus voor de weeënopwekkers, dus ik heb er in overleg met Mark en de verloskundige toch voor gekozen een morfine pompje erbij te nemen.

Je krijgt hiervoor een knopje waar je op kan drukken zodra een wee begint. Er wordt dan via het infuus een kleine hoeveelheid Remifentanil automatisch ingespoten. Je kunt zo vaak drukken als je zelf wilt, maar er zit toch een maximum op qua hoe vaak het vervolgens vrijgegeven wordt.

De weeën werden wat heftiger door de weeënopwekkers, maar ik had niet het idee dat die morfine veel deed 😂 Ik drukte dus bij elke wee meerdere keren in hoop meer verlichting te krijgen.

(Pas bij de bevalling van mijn dochter merkte ik hoeveel de morfine tijdens de bevalling van mijn zoon gedaan had. Die tweede deed ik namelijk zonder pijnstillers, en die weeën deden aan het eind verschrikkelijk zeer 😂)

Twee uur na het begin van de weeënopwekkers had ik 6 cm ontsluiting, wat was ik blij, haha!

Uiteindelijk was het 14.30 uur ongeveer toen ik persdrang kreeg. Eigenlijk een hele verademing, want dan ben je daarop gericht in plaats van de weeën. Yes! Ik had inmiddels 9,5 cm ontsluiting!

Ik moest nog even op mijn linkerzij gaan liggen voor die laatste 0,5 cm en om 15.00 uur was het zover, ik mocht persen 😖

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je