{{ message.message }}
{{ button.text }}

30 augustus 2020

Vliezen gebroken

Afbeelding blog '30 augustus 2020' Achtergrond blur afbeelding

ik wil jullie mee nemen naar mijn bevallings verhaal. ook al ben ik niet goed in blogs schrijven door me dyslexie ben ik der onzeker van, maar toch wil ik het graag delen mijn verhaal.

Ik was ook precies 28 weken zwanger.

Weet het nog zo goed of het de dag van gisteren was.

ik werd rond een uur of 8:00 wakker en keek op me telefoon, een appje van me buurvrouw of ik ff mee de stad in ging? ik ging mee want ik had niet zo veel te doen. eenmaal terug van de stad rond 12:00 uur dacht ik plof lekker op de bank. Ik dacht ga ff lekker liggen maar ff liggen was snel voor bij, want ik dacht dat ik in me broekt plast snel naar de wc tijdens lopen liet ik nog meer lopen dacht ik. Vond maar raar dat ik al in me broek zou plassen. eenmaal bij de wc broek uit kwam wen golf van water en ik dacht alleen van wtf is dat maar geen plas! ik ben heel nuchter persoon dus ik bel me buurvrouw of ze ff kwam kijken want ja zij heeft 3 kinderen en dit is mijn eerste. ze zou komen en ik tussen door ff anderen broek aan. ze kwam binnen en ze zei al eerste Esmeralda je moet nu gaan zitten je vliezen zijn gebroken, en ik keek der maar raar aan. ik moest van haar me gynaecoloog bellen! ik liep van wegen zwangerschap diabetes al in ziekenhuis. éénmaal gebeld en uitgelegd moest ik naar ziekenhuis komen. ik was nog steeds zo nuchter kon zijn en nog niet door had dat het wel erg kon zijn. ik ben zelf nog ff naar me vriend ze werk gereden zo dat we samen naar ziekenhuis konden. toen ik daar was gingen ze echo's maken en monsters af nemen en kijken of het gebroken was. tussen door al weer heel me broek zeik nat. ik kreeg daar zo oh geweldige onderbroek en maandverband! maar had het hard nodig!.

na paar min kwam de gynaecoloog en zei we gaan Leiden of Rotterdam bellen. want der is kans op vroege geboorte. en toen ze dat éénmaal zeiden raakte ik overstuur en kwam alles der uit. ondertussen werd der infus gedaan en kreeg longrijpers ( dat is echt een hel kwa prik ) alles ging langs me heen. kwam ambulance want ja ik moest met spoed en het werd Leiden! dat ik ook heel snel. me vriend ging met auto achter ons aan.

Toen kwam ik in leiden aan en werd gebracht naar kamer 21. De verpleegster legte mij gelijk aan ctg toen lag ik daar alleen te wachten tot me vriend zou komen. maar me vried was der best snel gelukkig want ik vond het op eens heel spannend!. ook de gynaecoloog met echo apparaat ze ging vragen stellen of ik erg last van had zo als harde buiken enzo. ik heb een hooge pijn krengs had dus niet sn door dat ik soms harde buik had. maar de gynaecoloog zei dit is een harde buik. maar alles leeg goed tegaan en met kleine meid ook. wij moest natuurlijk blijven dus mijn vriend ging naar huis om spullen te halen. ik onder tussen de belangrijkste mensen op te hoogte brengen!! ik laat het hier bij je hoort snel meer van ! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je