{{ message.message }}
{{ button.text }}

25 juli - Tess

Bevalling Tess 25 juli 2013

Afbeelding blog '25 juli - Tess'

25 juli 2013 5.50uur Tess!!

Daar is ze dan! Mijn tweede meisje! En wat een bevalling was het!!
Bij de verloskundige werd ik al gewaarschuwd: een tweede bevalling gaat snel, jouw eerste was snel (8uur) dus houdt er maar rekening mee dat het heel snel kan gaan. En meiden: DAT GING HET!!!

Om 2 uur 's nachts begon mijn rugpijn zich om de 7 minuten te verergeren om daarna weer af te zwakken. Eerst dacht ik nog voorweeen, maar na een uurtje bleek het toch het echte werk te zijn, want ze kwamen om de 5 minuten. Mijn man maar wakker gemaakt; ik denk dat eraan komt hoor. Hij werd nog niet echt wakker, maar gelukkig na een half uur drong het door. De verloskundige werd gelijk gebeld en deze kwam ook redelijk snel. Ook mn ouders gebeld, want deze zouden mn oudste dochter opvangen.

Toen de verloskundige er was bleek ik al 5cm ontsluiting te hebben met nog intacte vliezen. Bij 7cm werden de vliezen gebroken en dit was een verlichting, maar de weeen werden hierdoor zeer zwaar. Daarna nog wat weeen weg weten te werken maar uit eindelijk schreeuwde ik het uit dat ze nu echt wel kwam. In de tussentijd werd ons wel gemeld dat Tess in het vruchtwater had gepoept en dus mogelijk gestimuleerd moest worden na de bevalling, naar het ziekenhuis kon niet meer; de baby zou dan misschien onderweg al komen.  Uiteindelijk om 5.46 mocht ik persen en om 5.50 kwam mijn prachtige dochter ter wereld en liet ze gelijk weten dat ze er was. De persweeen waren er 2 en pure wilskracht.  Ik had het idee toch aardig gescheurd te zijn, maar wonder boven wonder waren dit 3 zeer kleine scheurtjes die het hechten niet waard waren.

En toen lag ze op me buik, mijn god wat was het glibberig en klein weer!! maar ohh zo mooi. Onder het huidsmeer en met nog wat donshaar is Tess met 38+2 dagen geboren. De eerste dag was een waas en ik was totaal het besef van tijd kwijt omdat ik de hele nacht al in de weer was geweest en dus toen Tess geboren was mijn dag er al half op zat. Jonna (mn oudste dochter van 2,5) heeft er gelukkig weinig van mee gekregen, ondanks dat ik aardig heb liggen schreeuwen. Ze was lekker aan het spelen en tussen de weeen door hoorde ik haar lachen, iets wat mij wel de kracht gaf om op wilskracht te persen om haar niet langer dit aan te laten horen. Op het moment dat Tess geboren was, zat ze op de WC en toen Tess huilde zei mijn moeder ' hoor?!' Waarop Jonna volmondig zei: PLASJE!! en pas later baby!! Ze vindt Tess heel lief en geeft veel kusjes en meld mij ook: hij is echt heel lief!

Nu is Tess alweer 3 dagen oud. De nachten zijn nog te doen; omdat je het al eerder hebt gedaan en overdag is het echt een schatje. Mn man doet s nachts de fles en ik maak hem klaar voor hem. Ik geef flesvoeding en heb op dit moment erg last van stuwing waardoor Tess zelf laten boeren nogal een aanslag is. Zeker afgelopen nacht. Toen stonden ze op springen en kon ik niet eens normaal mn bed uit komen. Straks als dat wat afzwakt dan kunnen we weer wisselen. Ik ga er s ochtends wel gelijk uit voor Jonna zodat mn man lekker kan blijven liggen even en daarna met Tess naar beneden komt.

Het is even aanpassen, maar het aanpassen gaat zoveel makkelijker bij een tweede! Ik ben zo blij dat ze er is; ik kan me al niet meer voorstellen hoe het zou zijn om nog zwanger te zijn.

Met mij gaat het ook goed. De meeste kilo's zijn er alweer af en alles vindt zn plek weer in mn buik. Nog een paar dagen genieten van de kraamzorg en dan begint ons echte leven met zn 4-en.
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je