Snap
  • Bevallingsverhalen

2 woorden, 9 letters

40 weken en 5 dagen en nog altijd heeft de kleine zich niet aangekondigd. DUURT LANG!

Gisteren zaten manlief en ik, zoals wel vaker in de afgelopen maanden, in de wachtkamer van de verloskundige. Dit keer was het de allerlaatste keer. De checklist werd afgewerkt.

Baby gezond? Check

Mama gezond? Check

Zijn jullie klaar voor de bevalling? ... ehm... JAHAAA

Nog vragen? Geen vragen? Mooi!

Alles goed en wel zou je zeggen. Maar waar normaal een afspraak voor de volgende week wordt ingepland, werd er nu plots gesproken over ziekenhuis, ECG's, echo's en inleiden. Na een zomer vol praktische, mentale en fysieke voorbereidingen voor een natuurlijke thuisbevalling zijn dat natuurlijk helemaal niet de woorden die je wilt horen!

En natuurlijk... nog 16 dagen te gaan voor inleiden noodzakelijk is. En natuurlijk... de meeste vrouwen bevallen voor die tijd. En natuurlijk... is een ingeleide bevalling ook niet het einde van de wereld...

Maar stiekem maak ik me toch wel een beetje zorgen en voel ik de druk stijgen door deze 42 weken deadline waarop ik zelf geen invloed lijk te hebben. 

Het plan voor de komende dagen? 1) Alle mensen ontwijken die berichtjes blijven sturen om er achter te komen of dat kind nou al geboren is. 2) Deur van de babykamer dichthouden. 3) Mezelf verwennen met heerlijk lange baddersessies, pedicures en middagslaapjes 4) Een strikt dieet van tonic, ananas en frambozenbladthee. 

Iemand nog tips voor het spoedig opwekken van een bevalling?

9 jaar geleden

Hi Meggy! Je hebt helemaal gelijk, er is een veel minder mooie kant van deze medaille. Mijn blog is vooral geschreven uit frustratie om na een volledig gezonde zwangerschap mogelijk medisch ingrijpen nodig te hebben om mijn kindje op de wereld te zetten. Een manier van ingrijpen die naar mijn mening soms wat te makkelijk wordt ingezet en zeker niet zonder risico's is. Ik hoop dat het nu goed gaat met je jongens!

9 jaar geleden

Dank voor alle tips en reacties: Hij is er! Uiteindelijk is mijn zoon-lief met 41 weken geboren. De gouden tip? Even de frustratie wegschrijven op een blog en vervolgens een niet-zwanger-dagje inplannen. Niet praten over zwangerschap, berichtjes van nieuwsgierige vrienden negeren en geen laatste klusjes op de babykamer. Dezelfde avond was hij er! Achteraf ben kan ik wel zeggen dat die paar honderd gram die hij in die laatste 4 weekjes is aangekomen wel heeft bijgedragen aan een hele ontspannen kraamweek. Geen zorgen om temperatuurschommelingen of zuigvermogen. Wellicht een geruststelling voor de dames die nu nog op het wachtbankje zitten ;)

9 jaar geleden

Ik was 41.6 dagen en ben op een qaud gestapt samen met mijn mijn en de zElfde avond had ik weeen en 64 uur daarna is ona wondertje geboren. Ze zeggen dat sex ook kan helpen voor je ontsluiting. Succes mag de kleine er snel voor jullie zijn

9 jaar geleden

Ik ben bevallen met 41 weken en 5 dagen. De dag ervoor laten strippen. Na een uur kwamen de weeen.