{{ message.message }}
{{ button.text }}

2 woorden, 9 letters

40 weken en 5 dagen en nog altijd heeft de kleine zich niet aangekondigd. DUURT LANG!

Afbeelding blog '2 woorden, 9 letters'

Gisteren zaten manlief en ik, zoals wel vaker in de afgelopen maanden, in de wachtkamer van de verloskundige. Dit keer was het de allerlaatste keer. De checklist werd afgewerkt.

Baby gezond? Check

Mama gezond? Check

Zijn jullie klaar voor de bevalling? ... ehm... JAHAAA

Nog vragen? Geen vragen? Mooi!

Alles goed en wel zou je zeggen. Maar waar normaal een afspraak voor de volgende week wordt ingepland, werd er nu plots gesproken over ziekenhuis, ECG's, echo's en inleiden. Na een zomer vol praktische, mentale en fysieke voorbereidingen voor een natuurlijke thuisbevalling zijn dat natuurlijk helemaal niet de woorden die je wilt horen!

En natuurlijk... nog 16 dagen te gaan voor inleiden noodzakelijk is. En natuurlijk... de meeste vrouwen bevallen voor die tijd. En natuurlijk... is een ingeleide bevalling ook niet het einde van de wereld...

Maar stiekem maak ik me toch wel een beetje zorgen en voel ik de druk stijgen door deze 42 weken deadline waarop ik zelf geen invloed lijk te hebben. 

Het plan voor de komende dagen? 1) Alle mensen ontwijken die berichtjes blijven sturen om er achter te komen of dat kind nou al geboren is. 2) Deur van de babykamer dichthouden. 3) Mezelf verwennen met heerlijk lange baddersessies, pedicures en middagslaapjes 4) Een strikt dieet van tonic, ananas en frambozenbladthee. 

Iemand nog tips voor het spoedig opwekken van een bevalling?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je