{{ message.message }}
{{ button.text }}

2. Mijn bevallingsverhaal 2015

een heftige, korte eerste bevalling heb ik gekregen,...alle clichés zijn waar zou het zo weer doen

Afbeelding blog '2. Mijn bevallingsverhaal 2015' Achtergrond blur afbeelding

28-12-2015, de dag was aangebroken maar nog niet veel te merken. om 14.00 afspraak bij de verloskundige en ze zou strippen als mogelijk was. Ze wilde namelijk niet dat ik te lang zou doorlopen aangezien onze kleine jongen niet zo klein zou zijn.
om 14.00 ben ik dan ook gestript was goed mogelijk, daarna lekker naar huis gegaan lekker rustig thuis nog wat gerommeld en gedaan. om 22.00 naar bed met het idee dat er toch niks gebeurd. om 1.00 werd ik wakker met enorme rugweeen, Maarten verloskundige gebeld en we mochten gelijk naar het ziekenhuis komen omdat ik poliklinisch in het ziekenhuis wilde bevallen.
Ze had al zitten wachten op mijn telefoontje want blijkbaar had ik bij het strippen al 2/3 cm ontsluiting.
Om 2 uur brak de verloskundige mijn vliezen, gelukkig kon ik het vrij makkelijk opvangen door rond te lopen en soms te steunen op het aanrecht. Onze families werden ingelicht dat het nu toch echt begonnen was. om 4.30 had ik al volledige ontsluiting en zou ik mogen gaan persen maar toen werd onze kleine eigenwijs (het ging denk ik allemaal te snel voor hem).
meneer draaide zich om en werd een sterrenkijken, ook lag meneer iets te hoog dus mocht niet meer persen.
kreeg een infuus om de weeen effectiever te maken en toen ik uiteindelijk om 7.30 mocht gaan persen wilde meneer niet snel komen, uiteindelijk hebben we een beetje hulp gehad van de pomp en is de kleine om 9.14 geboren
ondertussen waren onze families al in de wacht kamer aan het zenuwen omdat de verloskundige had gezegd dat als er om 9.30 nog geen baby was er een keizersnee zou gaan plaatsvinden.
Ook bij de placenta was het bij de laatste poging waar die eruit kwam anders zouden ze hem er onder narcose er uit moeten halen. Op geen enkel moment was er paniek of chaos, met de baby was ook alles goed heeft er niets onder geleden

na dit alles was hij er dus Nathan Thomas Abraham Tops. Thomas naar mijn broer, Abraham naar de broer van mijn man,...
volgende blog de kraamweek

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je