{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 minuten na de bevalling moest deze moeder geëvacueerd worden

"Zoals velen nu weten, is de stad sindsdien verwoest door het vuur. Halley was de laatste baby die in dat ziekenhuis werd geboren."

Afbeelding blog '10 minuten na de bevalling moest deze moeder geëvacueerd worden'

Op 8 november 2018 was er een alles verwoestende bosbrand in de Amerikaanse staat Californië. Er zijn minstens 85 doden gevallen en nog altijd 200 mensen vermist. Zeker 62.000 hectare natuur is in Californië verloren gegaan. Er zijn 13.500 huizen verwoest door de bosbrand. 52.000 mensen moesten hun huis verlaten. 

GoFundMe-pagina

Op hetzelfde moment was Heather Roebuck net 10 minuten bevallen en moest meteen vanwege de brand geëvacueerd worden. De nicht van Heather heeft een GoFundMe-pagina aangemaakt en doet daar het heftige verhaal van die absurde dag. Het doel van de pagina is inmiddels al ruim behaald. Ze wilde 5000 dollar verzamelen voor het kopen van een auto, een autostoeltje, nieuwe kleertjes en alle benodigde spullen voor een nieuwe baby. Ze zitten nu al op een bedrag van bijna 6000 dollar. 

De evacuatie

Het kind, Halley Ellen Harles, werd geboren om 8 uur 's ochtends in het Feather River Hospital in Paradise, CA, slechts 10 minuten voor de verplichte evacuatie van de stad. Inmiddels is de stad compleet verwoest door het vuur. Halley was de laatste baby die in dat ziekenhuis werd geboren. Tien minuten na haar geboorte reed haar vader, Bret Harles, met een hulpsheriff en een verpleegster naar het Enloe-ziekenhuis in Chico om de baby zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. De moeder, Heather Roebuck, werd  vervoerd via een ambulance. 

Gelukkig is iedereen gezond en wel, maar de hele familie is natuurlijk erg geschrokken. Omdat het kersverse gezin hals over kop het ziekenhuis moest verlaten zijn veel van hun spullen verbrand. Zo verloren ze hun auto, het nieuwe autostoeltje, al hun ingepakte kleding en dingen die nodig waren voor een nieuwe baby. 

De nicht van Heather laat op de crowedfund pagina weten: "Gelukkig hebben ze vandaag geen huis verloren en zijn onze harten en gedachten bij al diegenen die de hunne hebben verloren. Wij danken u bij voorbaat voor alle hulp die u kunt bieden, of het nu gaat om artikelen of financiële hulp. We weten dat ze heel wat dankbaar zullen zijn. Dank je."

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je