{{ message.message }}
{{ button.text }}

Beter een goede buur, dan een verre vriend!

Na 5 jaar naast elkaar gewoond te hebben, gaan onze buren verhuizen en krijgen wij nieuwe buren.. SPANNEND!

Afbeelding blog 'Beter een goede buur, dan een verre vriend!' Achtergrond blur afbeelding

Sinds 2010, dus nu bijna 6 jaar geleden, zijn wij in het dorp komen wonen waar wij nu wonen. Het was voor ons een nieuwe omgeving en we kwamen te wonen in ons eerste koophuis. Ik vond het erg spannend, ben in nieuwe dingen en situaties haast een autist, zou het liefst alles voorspelbaar en bij het oude willen laten.

Echter, mijn man kreeg een nieuwe baan in een stad wat enkele reis 80 km weg was van ons toenmalige dorp. Zijn werk vond het, aangezien hij ook storingsdienst kreeg, toch ook wel erg prettig als we dichterbij zouden komen wonen, dus zo gezegd, zo gedaan.

We kwamen in een straat te wonen met veel oudere mensen. De huizen zijn van bouwjaar 1977 en een deel van de bewoners woont er ook al zo lang. Inmiddels is hiervan al een deel verhuisd of zelfs overleden, maar nog steeds ligt de gemiddelde leeftijd hoger dan onze leeftijd. Daar voor in de plaats komen steeds jongere mensen, met jonge kinderen, dus dat is wel heel erg leuk!

Naast ons hadden we twee oudere mensen wonen. Hij stokdoof en zij super aardig. Het voordeel van oudere mensen naast je te hebben, is dat de sociale controle ook hoger is. In sommige gevallen is dat trouwens geen positief iets, maar in dit geval wel. We werden in de gaten gehouden op een positieve manier en als er iemand ziek was, of er andere hulp nodig was, dan probeerden ze altijd te helpen. Zo ook andersom trouwens! In de 5 jaar dat we naast elkaar hebben gewoond, was het ontzettend vertrouwd geworden.

En toen vertelden ze dat ze zouden gaan verhuizen. Mijn buurman was namelijk al een keer van de trap gevallen (afschuwelijk) en het ging gewoon niet meer langer in dit huis. Maar goed, als zij zouden gaan verhuizen, zou dat ook betekenen dat het huis te koop zou komen en wij dus uiteindelijk ook nieuwe buren zouden gaan krijgen. En nu, na 1,5 jaar te koop te hebben gestaan, is ons buurhuis dus verkocht en gaan we dus inderdaad nieuwe buren krijgen.

Daar komt mijn (figuurlijke) autisme dus weer de kop opsteken, wat zou er naast ons komen? We hebben namelijk ook een poort in onze achtertuin, een poortje naar onze buren. Naar de buren die voor ons nu nog onbekend zijn, maar hopelijk snel net zo vertrouwd gaan worden als onze ‘oude’ buren…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je